Torhout KM met hakken over sloot door in de Croky Cup

Torhout KM gaat door naar de volgende ronde (archiefbeeld). © VDB
Redactie KW

Torhout KM heeft zich door de eerste ronde van de Beker van België, de Croky Cup, geworsteld na 1-2 winst bij de Henegouwse tweede provincialer Sporting Club Havines, uit de buurt van Doornik.

Eerst ging men op een ander veld spelen, maar uiteindelijk ging de match toch door op het eigen terrein van Havines. KM moest het doen zonder de niet-speelgerechtigde Tresor Shema, de geschorste Van den Bogaerde (de ex-speler van Wervik moet drie speeldagen langszij blijven, de komende bekermatch is de tweede), en er zijn een aantal geblesseerden. Spits Gianni Sennesael sukkelt met een teenblessure en daags na de oefenmatch tegen Diksmuide werd Bryan Willems wakker met een gezwollen knie, dezelfde waar hij al aan de meniscus is geopereerd. Men vreest voor een nieuwe meniscusblessure. Tijdens de opwarming viel ook nog eens Thomas Cornelis uit met een pijnscheut in de dij, een verkramping. Daardoor werd Matteo Couwyzer, amper zestien, die met de rest van de kern was meegereisd uit de tribune geroepen en kwam op de bank.

In het eerste half uur had KM een beresterke Brandon Vanderbeken nodig om tegendoelpunten te vermijden, hij redde een paar keer fabuleus en waar het pakweg 2-0 had kunnen staan werd het na een halfuur 0-1. Een thuisverdediger vergreep zich aan Harry Hollevoet, scheidsrechter Magas wees kordaat naar de stip en er was geen enkel protest, zo duidelijk was de overtreding. Sebastiaan Cordie zette vanop de stip de Houtlanders op voorsprong (0-1). Tot aan de rust bleef die gevleide voorsprong op het bord staan.

Halfweg greep Bruno Debo in : hij verving Victor Christiaens en Jordy Maes door Loic Bouckaert en Martijn Verhelst. Twee minuten na de pauze kreeg Enrique Tanghe, die als diepe spits speelde, een trap op de borst. Na een korte onderbreking nam Anouk Vanysacker zijn plaats in. KM nam de match in handen, controleerde de match en gaf weinig weg, al bleef de thuisploeg proberen. De schaarse kansen op 0-2 werden gemist tot 2 minuten voor tijd Hollevoet met een keurige voorzet de inlopende Jonathan Stael vond, die binnenkopte (0-2). Net op tijd want binnen de minuut stond de aansluitingstreffer van Lelièvre op het bord (1-2). Na drie minuten speeltijd, onder andere door de blessurebehandeling van Tanghe, floot de referee af.

KM gaat een ronde verder, speelt komende zaterdag opnieuw buitenhuis, bij Spouwen-Mopertingen uit tweede amateurklasse. Aftrap om 19u30.

Torhout KM speelde in Havines met volgend elftal : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Maes (46’Verhelst), Defevere; Steur, Stael; Hollevoet, Neu, Christiaens (46’Bouckaert); Tanghe (50’Vanysacker).

(DACH/foto VDB)