Torhout KM kan thuis eindelijk nog eens winnen

Laurens Vandenheede maakte het winnende doelpunt. © VDB

Met een zuinige 1-0-zege tegen middenmoter Temse spoelden de Torhoutenaren de kater van het verlies tegen rode lantaarn Mechelen door. Daarmee zetten de KM’ers een stevige stap richting behoud.

Trainer Deschodt had zijn manschappen mentaal terug op het goede spoor gekregen na de zware teleurstelling na de 2-0 nederlaag op de vorige speeldag in Mechelen. De wedstrijd begon voor de groen-witten onder een weinig gunstig gesternte, want Cordie moest in laatste instantie wegens ziekte verstek geven. Depoorter schoof hierdoor van de linksachterplaats door naar het hart van de verdediging. Stubbe vulde de vacature van linksachter in.

Historisch moment

In een vrij evenwichtige wedstrijd konden de Torhoutenaren na een twintigtal minuten het laken van de eerste helft iets meer naar zich toe trekken. Het leverde na 43 min. een dot van een kans op voor De Cuyper. De KM-aanvaller vond echter de voet van doelman Vandenbossche op zijn weg toen hij na een snelle aanval alleen op de bezoekende goalie afstevende. Na de rust werd eenzelfde menu geserveerd, met beide ploegen die flink aan elkaar waren gewaagd. Hoogstaand en oogstrelend voetbal leverde dit echter niet op. Beide doelmannen moesten enkel attent zijn, maar konden verder rustig een kruiswoordraadsel invullen. Doelman Dusmenil moest na een uur enkel zijn handschoenen even afstoffen om een vrijschopbal van Kabir te pakken. Hoogtepunt van de wedstrijd kwam er na 67 minuten toen Vandenheede een bal knap controleerde en met een mooi, strak schot in de verste hoek doelman Vandenbossche het nakijken gaf. Een gedenkwaardig en historisch moment aan de Velodroom, want het was 2,5 maanden (!) geleden dat de Torhoutenaren in een thuiswedstrijd nog eens een bal tegen de netten hadden gekregen. De bezoekers ondernamen nog een lovenswaardige poging om een zoektocht naar de gelijkmaker in te zetten, maar brachten de Velodroom-formatie nooit voor onoverkomelijke problemen. Zeker niet toen Kabir, een van de zeldzame smaakmakers bij de bezoekers, tien minuten voor affluiten met een tweede gele kaart, na een stevige fout op Theetaert, vervroegd de douchekraan mocht gaan opendraaien.

Opdracht volbracht

“Opdracht volbracht. Wij wisten dat het op karakter zou moeten gebeuren en dat hebben de jongens feilloos gedaan”, kwam het na afloop van een dolgelukkige trainer Deschodt. “Door het verlies van Mechelen tellen we nu zes punten voorsprong op hen. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan, zou het al flink verkeerd moeten lopen om uiteindelijk op die laatste plaats terecht te komen. Zondag trekken we in een meer ontspannen sfeer naar Petegem. Ook tegen deze middenmoter zijn wij absoluut niet kansloos.”

Torhout KM – SV Temse 1-0

Torhout KM: Dumesnil, Depoorter, Ameye, Goddeeris, Stubbe, Theetaert (80′ Lannoo), Vandecasteele (72′ Filiz), De Coninck, Hollevoet, Vandenheede, De Cuyper (76′ Cardon).

Doelpunt: 67′ Vandenheede 1-0

Rode kaart: 78′ Kabir (2 x geel)