Torhout KM in Temse opnieuw onderuit

Allan Deschodt is de trainer van KM Torhout. © VDB

Het effect van de trainerswissel was bij de Torhoutenaren blijkbaar van korte duur. Temse stuurde de Sparrejongens met een kurkdroge 3-0 terug naar het Houtland.

Van de tomeloze inzet en de gedrevenheid tegen de Maneblussers was zaterdagavond op Oost-Vlaamse grond nog weinig te merken bij de Torhoutenaren. Na twintig minuten effende Kabir met een vrijschop het pad van wat een probleemloze zege voor de thuisploeg zou worden. Een mak Torhout liet diezelfde Kabir kort na de rust een stevige gezondheidswandeling doorheen de KM-defensie opzetten. De Temse-speler aanvaardde in dank de vrijgeleide en nam doelman Rchidi tegenvoets. Nog vóór het uur lag de eindstand vast toen Kabir ploegmakker Glouftsis op weg zette naar de derde treffer. Glouftsis controleerde de bal op de borst en schoot met een heerlijke omhaal alle eventuele Torhoutse illusies aan diggelen.

Slotfase

De thuisploeg vergenoegde er zich in om de wedstrijd verder rustig onder controle te houden om de volle buit aan huis te houden. Voor de Torhoutenaren, met amper 9 doelpunten in 13 wedstrijden de minst productieve ploeg van de reeks, was het tot in de slotfase wachten op wat doelgevaar van betekenis. Sys zag een afstandsschot op de paal gaan en de vrijstaande Vandamme een kopbal naast het doelkader. Met de komst van Petegem wacht de Torhoutenaren woensdag, om 16 uur, een nieuwe kans om zich dringend te herpakken.