Torhout KM in slotfase onderuit in Aalst

Sebastiaan Cordie zag de Ajuinen in de slotfase nog scoren. © VDB

Door een laat doelpunt van de thuisploeg zagen de Torhoutenaren zondagnamiddag een verdiend punt ontglippen tegen Aalst. Voor de KM’ers betekende dit de vierde nederlaag op rij.

Voor de verplaatsing naar de carnavalsstad moest trainer Deschodt het stellen zonder de diensten van de gekwetste Vandaele en de geschorsten Haghedooren en Steur. Centraal achteraan kreeg Cordie voor de gelegenheid het gezelschap van Theetaert en het duo Goddeeris – Vandenbussche liep er van bij de aftrap bij. Het was uitkijken hoe de Sparrejongens de zware 0-6 nederlaag tegen leider Knokke hadden verteerd.

De Torhoutenaren pakten met een goed georganiseerd geheel uit en versierden via Mputu zelfs de eerste noemenswaardige kans van de wedstrijd. Thuisportier Van Den Noortgaete redde met de voet. Ook met schoten van Turcan en een verdienstelijke Vandenbussche wist de Aalsters goalie raad in de eerste helft. De Torhoutenaren stapten met een 0-0 ruststand de kleedkamer in én met de wetenschap dat zij die eerste 45 minuten op punten hadden gewonnen.

Laat doelpunt

Mputu opende de tweede periode met een vrijschop die naast ging. De thuisploeg stak in het eerste kwartier van de tweede helft offensief een tandje bij en ging op zoek naar het openingsdoelpunt. Doelman Olievier was op de afspraak om pogingen van Van Hoevelen, Verstraeten en De Rock te verijdelen. De KM’ers overleefden het stevig vierde kwartier van de Ajuinen, maar moesten zich tien minuten voor affluiten toch gewonnen geven.

Gewezen Torhout-speler Jilke De Coninck bediende Van Tricht, die de bal vervolgens in de kruising joeg. Trainer Deschodt probeerde nog de bakens te verzetten met een dubbele wissel. Het waren echter de Aalstenaren die zicht kregen op een tweede treffer. Doelman Olievier moest tot tweemaal gepast tussenkomen om Mitu van een doelpunt te houden. De aangeslagen KM’ers krijgen nu een competitievrij weekend om even van de vier recente verliespartijen te bekomen. Eerstvolgende opdracht is de thuiswedstrijd op zaterdag 4 maart tegen Sporting Sint-Niklaas.