Torhout KM gaat met 2-0 onderuit bij SV Bornem

Rachid Youssfi miste de uitgelezen kans op de 0-1. © Foto Bart
Redactie KW

Net als vorige week tegen Temse was ook in Bornem het Torhoutse bobijntje na één helft volledig af. De Torhoutenaren keerden met een 2-0-nederlaag uit de Antwerpse regio terug.

Torhout, dat door blessures en een schorsing achteraan Cordie, Depoorter en Goddeeris moest missen, had in Bornem op iets gehoopt om de schamele acht punten wat op te krikken. De Sparrejongens mochten na hun eerste helft terechte hoop koesteren dat er aan Den Dreeven iets te halen zou vallen. In het eerste halfuur doken zowel Youssfi als Vandamme alleen voor het Bornem-doel op, maar wisten de plaatselijke portier niet te verschalken. Ook Bornem had kansen om met méér dan een 0-0-ruststand naar de kleedkamers te trekken. De thuisploeg vond in die eerste helft namelijk tweemaal het doelkader op zijn weg.

Ondermaats

Helaas voor de Torhoutse aanhang lieten de groen-witten het na de rust opnieuw compleet afweten. Een eerste opdoffer kwam er nog vóór het uur toen Van Den Heuvel een voorzet binnen tikte. Amper vijf minuten later mochten de KM’ers alle verdere illusies onderaan de sporttas opbergen. Doelman Rchidi redde in eerste instantie wel de poging toen opnieuw Van Den Heuvel alleen voor hem opdook. De goed gevolgde Weuts duwde de reboundbal echter keurig in doel. Een verdiende zege van de thuisploeg die de tweede helft duidelijk de betere ploeg was tegen een amechtig en ondermaats Torhout.

Nieuwe doelman

Zaterdag ontvangen de KM’ers met Sint-Niklaas opnieuw het nummer 13 van de nieuwe klassering. Normaal zal de 29-jarige doelman Jérémy Dumesnil voor deze partij speelgerechtigd zijn. Dumesnil, die ervaring in eerste klasse bij onder andere KV Oostende en Moeskroen-Peruwelz op de teller heeft staan, zou voor wat meer ervaring en maturiteit bij de KM’ers moeten zorgen. (MB)

SV Bornem – Torhout KM: 2-0.

Torhout KM: Rchidi, Ameye, Theetaert (78′ Lannoo), Van Acker, Van Landschoot, Vandecasteele (71′ Hollevoet), Blancke, Grillet, Stubbe (78′ Stubbe), Youssfi, Vandamme

Doelpunten: 57′ Van Den Heuvel 1-0, 62′ Weuts 2-0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier