Torhout KM en Brakel delen de punten na genietbare partij

KM TORHOUT - OLSA BRAKEL Harry Hollevoet kan nog net de bal ontzetten voor Goossens en De Lange © VDB

De twee middenmoters maakten er allesbehalve een eindeseizoenswedstrijd van en deelden broederlijk de punten na een erg genietbare wedstrijd.

Beide ploegen hebben in de klassering nog weinig te winnen of te verliezen, maar hadden zaterdagavond geen uitbolscenario in gedachten. De Torhoutenaren wilden de lijn van hun puntengewin in de laatste twee wedstrijden doortrekken en de Brakelaars zochten eerherstel na hun jongste thuisnederlaag tegen Westhoek. Door de schorsing van Frutos kwam Lannoo bij de Sparrejongens terug aan de aftrap. Linksachter Willems kreeg een meer aanvallende rol toebedeeld doordat Goddeeris als linkerverdediger aan de aftrap verscheen.

Strafschop

De heren voetballers lieten er geen gras over groeien, want doelman Otte moest na 3 min. al een verschroeiend schot van Turcan van onder de deklat in hoekschop duwen. De gasten zorgden na een dik kwartier in een paar minuten tijd voor een stevig antwoord met twee vrijschoppen Achahbar. Torhout-doelman Olievier was meteen aardig opgewarmd. De KM-portier was er terug met knap vuistwerk toen Knipping na 38 minuten met een harde afstandspegel uithaalde. Aan de overzijde zag Willems op zijn beurt een prima schot net over de deklat gaan. Nog vooraleer het gezelschap richting kleedkamer trok, hadden de gasten al vanop de penaltystip de score geopend via Achahbar. Elfmeterbal die er kwam toen De Lange een knap nummertje in de rechthoek opzette en De Coene vervolgens neerging toen hij van dichtbij het orgelpunt wilde zetten.

Geen Petegem-verhaal

Het moet wonderbaarlijke koffie zijn die in de Velodroom-kleedkamers wordt geserveerd, want in de tweede periode werd het pas echt genieten voor de toeschouwers. Trainer Deschodt bracht na de pauze Neu in voor Goddeeris en hevelde Willems terug over naar zijn vertrouwde linksachterplaats. De Lange zette na één minuut terug de goede toon door Olievier aan het werk te zetten nadat de Brakelaar vanuit een scherpe hoek even scherp uithaalde. Beide ploegen staken nog wat extra vaart in de partij en zorgden afwisselend voor een mooie reeks doelkansen. De Torhoutenaren probeerden het wedstrijdlaken naar zich toe te trekken, maar kregen bij zowat elke stevige aanval onmiddellijk een even snedig offensief antwoord van de Oost-Vlamingen. Na 51 min. kregen de Velodromers hun verdiende gelijkmaker toen een staalharde vrijschop van Cordie door Haghedooren in één beweging in doel werd gedevieerd. Achahbar antwoordde in dezelfde minuut maar zijn balletje ging voorbij een verslagen Olievier via de paal echter terug het veld in. Acht minuten later bracht een verdienstelijke Turcan de thuisploeg op voorsprong. De KM-aanvaller knikte tussen een bos van spelers knap een voorzet van Hollevoet binnen. Een minuut later moest Olievier in de voeten van De Lange duiken om de gelijkmaker te voorkomen. Het was slechts uitstel van executie, want diezelfde De Lange bediende even later Moreels. De Oost-Vlaamse aanvaller knalde de 2-2 aan de verste paal binnen. Ook de uitsluiting van kapitein Haezebroeck in het slotkwartier, met een tweede gele kaart na een stevige tackle op Lannoo, wijzigde niets aan het onderhoudende spelbeeld. Delie, Knipping en Mputu waren nog het dichtst bij een treffer, maar beide doelmannen hielden de correcte puntendeling op het scorebord. Nog even hilariteit in de tribune toen na 90 min. Brakel-speler Delie geblesseerd in het Torhoutse doelgebied bleef liggen en de KM’ers sportief de bal buiten werkten om verzorging toe te laten. Gelukkig geen herhaling van het Petegem-verhaal van vorige week, toen bij een identieke situatie en score-stand de thuisploeg van de situatie gebruik maakte om te scoren. Moreels gaf de bal na de inworp echter keurig en sportief terug aan de gastheren.

Correct resultaat

“Een correct resultaat na een erg onderhoudende wedstrijd”, analyseerde Torhout-trainer Allan Deschodt achteraf de voorbije 90 minuten. “Wij waren in de eerste periode iets te slordig in de passing en de opbouw, zodat wij onze aanvallers moeilijk in stelling konden brengen. Na de rust liep het vlotter, doordat beide ploegen elkaar ruimte gaven. Jammer dat wij te snel die 2-2 pakten. Wellicht waren mijn jongens al met hun gedachten bij de cocktailparty die ze achteraf in de kantine organiseerden”, lachte de Werkenaar. Zaterdagavond ontvangen de KM’ers de buren van KVK Westhoek voor de laatste thuisderby van het seizoen. Aftrap uitzonderlijk om 20 uur.

(Marc Beke)

Torhout KM – Olsa Brakel 2-2

Torhout KM: Olievier, Haghedooren, Cordie, Depoorter, Goddeeris (46′ Neu), Theetaert, Lannoo (83′ Ameye), Hollevoet (74′ Van Acker), Willems, Mputu, Turcan

Doelpunten: 42′ Achahbar 0-1 (pen.), 51′ Haghedooren 1-1, 59′ Turcan 2-1, 63′ Moreels 2-2

Rode kaart: 76′ Haezebroeck (2 x geel)