Torhout KM en Aalst laten supporters op hun doelpuntenhonger

16/10/16 om 12:19 - Bijgewerkt om 12:13

Na een niet onaardige partij hielden Torhout en Aalst zaterdagavond elk één punt over aan de ontmoeting. De 350 toeschouwers bleven echter op hun doelpuntenhonger.

Torhout KM en Aalst laten supporters op hun doelpuntenhonger

Een beeld van een eerdere wedstrijd van KM Torhout tegen Winkel Sport. © VDB

Voor een avondje doelpunten klopt de voetbalsupporter de jongste weken tevergeefs aan de Torhout KM-deur aan. Na het 0-0-gelijkspel tegen Aalst lieten de KM-ers de vierde opeenvolgende week zonder doelpunt optekenen. Nochtans had trainer Allan Deschodt wat ingrepen doorgevoerd om het scorend onvermogen uit de wereld te helpen.

Haghedooren werd in de middenstrook geposteerd en vooraan kreeg een steeds hard werkende Mputu het gezelschap van Frutos en Turcan. Hollevoet startte op de bank en Gilliaert haalde zelfs de wedstrijdselectie niet. Achteraan kreeg Theetaert de voorkeur boven Depoorter om de centrale verdedigersplaats naast de verdienstelijke Cordie in te vullen.

Veelbelovend

De partij begon veelbelovend toen na amper drie minuten De Rock een balverlies van Vandaele bijna in een doelpunt kon omzetten. Het was voor de KM-aanhang even de adem inhouden toen doelman Olievier in twee tijden met een wonderbaarlijke redding uitpakte om de bal van de Aalstenaar in extremis van de doellijn te keren. De bezoekers, met gewezen KM-trainer Dirk Geeraerd aan het sportieve roer, kwamen tijdens die eerste periode iets nadrukkelijker in beeld dan de thuisploeg. Makekula leverde na 24 min. een gerichte kopbal af na voorzet van De Rock, maar doelman Olievier liet zich niet verrassen. Net vóór het halfuur liet Mputude scherpste kans uit de eerste helft optekenen. De Torhout-aanvaller rondde een heerlijke individuele actie af met een knap afstandsschot. Doelman Vandennoortgaete zweefde met een even knappe redding de bal in hoekschop. De laatste mogelijkheid uit de eerste helft was voor de Aalstenaren gereserveerd. Hoe de vrijstaande Yala Lusala na 41 min. een gemeten voorzet van Makekula nog naast kopte, zal wellicht ook voor de Aalstenaar zelf een onbegrijpelijk raadsel blijven.

Zelfde spelbeeld

Eenzelfde spelbeeld na de rust met veel middenveldspel en een handvol halve kansen voor beide ploegen. Het verschil met de eerste periode was dat de Torhoutenaren nu meer aan zet waren. De pogingen van Turcan, Cordie en Haghedooren waren echter te onnauwkeurig of te slap om goallie Vandennoortgaete voor onoverkomelijke problemen te stellen. Aalst deed eveneens zijn duit in het zakje schaarse voetbalkansen met een ingestudeerd vrijschopnummertje na 55 minuten. Gewezen KM-speler Jilke De Koninck moet nog even flink verder studeren, want zijn nochtans knap schot ging naast.

Beide ploegen kregen in de slotminuut elk nog een wenkende mogelijkheid om het zegelaken naar zich toe te trekken. Het Aalsterse slotoffensief noopte doelman Olievier er toe om onvervaard in de voeten van De Rock te duiken, toen de vrijstaande bezoeker slechts enkele meters van het winnende doelpunt was verwijderd. Aan de overzijde kon Mputu zich tot held van de match kronen, maar de verdienstelijke KM-aanvaller kwam enkele schoenmaten te kort toen de Aalst-goallie een afstandsschot van Lannoo in twee tijden moest stoppen. Beide partijen konden zich uiteindelijk verzoenen met het billijke gelijkspel, in een confrontatie waarbij Torhout inzet en karakter tegenover een technisch vaardiger Aalst had geplaatst.

Tevreden

KM-trainer Allan Deschodt gaf na afloop toe dat hij dit maal met één punt was tevreden. "Na drie partijen zonder zege tegen één van de gedoodverfde titelkandidaten een punt halen, stemt mij tevreden. Vooral omdat ik een goede wedstrijd zag met een ongelofelijke inzet van mijn spelers. Wij incasseerden voor de vierde maal in zeven matchen geen tegendoelpunt. Enkel zelf scoren is momenteel een probleem. Wij hebben goede aanvallers lopen, maar wij moeten ze terug scherp krijgen en vertrouwen geven", vertelt de Torhout-trainer.

Aalst-trainer Dirk Geeraerd keek eveneens op een onderhoudende partij terug. "Een goede match tegen een aardig tempo met wisselende mogelijkheden. Ik vond onze snelheid van actie iets hoger en wij lieten ook de betere scoringskansen optekenen", analyseerde de vroegere Torhout-trainer scherp. "Torhout manifesteerde zich als één van onze betere tegenstanders en streed voor iedere morzel kunstgras. Van een dipje en de mindere partijen tegen Izegem en Knokke was bij de Sparrejongens vanavond in ieder geval niets te merken." Voor de Torhoutenaren wacht volgende week zaterdag de verplaatsing naar Sint-Niklaas.

(Marc Beke)

Torhout KM - E. Aalst 0-0

Torhout KM: Olivier, Cordie, Theetaert, Goddeeris, Willems, Vandaele, Steur (80' Lannoo), Haghedooren, Frutos (85' Hollevoet), Mputu, Turcan (69' Neu)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!