Torhout KM duwt rode lantaarn in handen van Rac. Mechelen

Torhout KM - Racing Mechelen : duel tussen Kevin Theetaert (links) en Patrick Tshiani (midden) © VDB
Redactie KW

In deze vervroegde match-van-de-waarheid legden de Torhoutenaren verdiend beslag op de volle buit en laten zo Mechelen alleen achter met de rode lantaarn in de klassering.

De ruim 350 toeschouwers, waaronder de inhoud van drie Mechelse supportersbussen, kregen een aangenaam en spannend kijkstuk gepresenteerd, die in niets aan een degradatiewedstrijd deed denken. In deze vervroegde match-van-de-waarheid deden beide ploegen daarbij stevig hun duit in het zakje en streden voor elke morzel grond. Het leverde vaak ook bitsige taferelen op waarbij ref Debeuckelaere toch heel veel door de vingers zag. Gelukkig hielden beide ploegen er het kopje bij, zodat de wedstrijd niet ontaardde in een ordinaire schop- en vechtpartij.

Trainersdebuut

De Torhoutenaren, voor het eerst met trainer Allan Deschodt aan het sportieve roer, stapten op basis van de kansen uiteindelijk als terechte winnaars van het veld. Na amper vijf minuten moest Racing-doelman Knipping met de voet reeds redding brengen toen Vandamme alleen op hem afstevende. De KM’ers mochten zich na 24 min. gelukkig prijzen toen ref Debeuckelaere een penaltyclaim van de gasten wegwuifde, na een trekfout van Depoorter op Mertens . Het was diezelfde Depoorter die ook na een halfuur een leuke lob-kopbal net naast de paal zag belanden. De 0-0-ruststand had er anders uitgezien indien twee knappe pogingen van Blancke wat meer meeval hadden gekregen.

Kantelmoment

Dat de ene vrijschop de andere niet is, weten ze nu ook aan de Velodroom. Kort na rust knalde Pulcinelli het vervolg van een vrijschop tegen de deklat. Vier minuten later toonden de KM’ers wel hoe het moet. Stubbe, één van de uitblinkers op het veld, dropte een vrijschopbal voor doel en Vandamme knalde van dichtbij heerlijk binnen. “Het kantelmoment van de wedstrijd”, gaf Mechelen-trainer Ghijs na afloop mee. Depoorter verdubbelde de stand toen hij in de slotfase met een of ander ondefinieerbaar lichaamsdeel de hoekschopbal van Stubbe in doel liep.

De ingevallen Tardio bracht in de slotminuten nog even wat spanning in de zaak toen hij na een doorsteekpas van Pulcinelli alleen op doelman Rchidi mocht afgaan en de KM-doelman het nakijken gaf. Een overrompelend bezoekend eindoffensief kwam er echter niet meer. Daarvoor stond de energiemeter van de jeugdige bezoekers te diep in het rood om de Torhoutenaren nog voor onoverkomelijke problemen te plaatsen.

Referentiematch

“Dit moet onze referentiematch worden. Als we elke week dergelijke prestatie kunnen neerzetten, zijn we op goede weg”, gaf KM-trainer Allan Deschodt achteraf in zijn eerste persbabbel mee. De KM-trainer krijgt nu twee weken de tijd om de ploeg verder naar zijn hand te zetten en klaar te stomen voor de uitwedstrijd op zaterdag 7 november in Temse. (Marc Beke)

Torhout KM: Rchidi, Ameye, Depoorter, Goddeeris, Van Landschoot, Theetaert, Lannoo, Vandenheede, Blancke, Stubbe (76′ Sys), Vandamme (76′ Verheyden)

Doelpunten: 52′ Vandamme 1-0, 71′ Depoorter 2-0, 86′ Tardio 2-1

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier