Torhout KM dient VK Westhoek een zware nederlaag toe

Jesse Mputu opende al heel vroeg de score. © VDB

De bezoekers boekten een afgetekende 0-4 overwinning tegen VK Westhoek, dat niets kon inbrengen tegen het overwicht van Torhout KM.

De wedstrijd toonde nog eens duidelijk de zwakke punten van VK Westhoek. De ploeg van trainer Mauroo scoort heel moeilijk en pakt veel te gemakkelijk doelpunten. Na amper vijf minuten stond de thuisploeg al 0-2 achter. De eerste aanval van de bezoekers was meteen raak. Turcan mocht door op rechts, zette voor en Mputu stuitte eerst op doelman Dumesnil maar scoorde in de rebound. Drie minuten later viel het tweede bezoekende doelpunt. Frutos kreeg de vrije ruimte op rechts, zette voor en Hollevoet tikte het tweede bezoekende doelpunt binnen. Na het kwartier zette Robaeys voor naar Wittesaele maar zijn schot belandde in de handen van doelman Olivier. Net voor het halfuur werd een strak schot van Jordy gered door de bezoekende doelman. Nog voor de rust keek de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Mputu mocht vanop links strak voorzetten en Bailleul werkte ongelukkig in eigen doel.

Tweede helft

Na de rust liep VK Westhoek achter de feiten aan. Het kreeg wel enkele halve kansjes maar slaagde er niet in om te scoren. De bezoekers legden nog voor het uur de eindstand vast toen Frutos een vrije trap van buiten de grote rechthoek in de verste hoek plaatste.

(EG – foto Bart)

KVK Westhoek – Torhout KM: 0-4

Doelpunten: 1′ Mputu 0-1, 4′ Hollevoet 0-2, 37′ Bailleul (owngoal) 0-3, 55′ Frutos 0-4

VK Westhoek: Dumesnil, Euvrard, Vandamme, Dewilde, Bailleul (46′ De Korte), Robaeys, Ternier, Jordy, Callens (75′ Feys), Hillewaere (75′ Da Silva), Wittesaele.