Torhout KM dient leider Petegem eerste nederlaag toe

© VDB
Redactie KW

De ploeg van coach Deschodt zorgde zaterdagavond voor een nieuwe stunt in De Velodroom door een bleke leider te verslaan.

De Sparrejongens zijn zich aan het opwerpen als de boeman van de toppers in de reeks. Nadat Winkel Sport en RC Gent in het Torhoutse zand beten, en ook Aalst punten liet tegen de KM’ers, moest nu ook leider Petegem eraan geloven.

Verdiend

Torhout-trainer Deschodt stuurde dezelfde elf die succesvol waren tegen Gent het veld in. Na een studiekwartiertje opende Frutos na 21 min. met een afstandsschot net over de deklat de debatten. Anton Vanborm antwoordde drie minuten later met een identieke poging, maar ditmaal naast de staander. Trainer Deschodt had terug zijn tactisch huiswerk goed gemaakt en zette een goed georganiseerd geheel tussen de lijnen.

De bezoekers vonden geen passend antwoord en konden weinig of geen kansen bij elkaar voetballen. Het waren integendeel de Velodromers die het laken naar zich toe trokken en de beste mogelijkheden in de eerste helft verzamelden. Haghedooren vuurde vóór het halfuur een afstandsbal af die doelman Vandenbossche niet onder controle kreeg. De hard werkende en verdienstelijke Mputu knalde de afgeweerde bal tegen de netten, maar was bij deze actie weer iets te snel en werd voor buitenspel afgevlagd.

De beste kans van de eerste periode kreeg Turcan zes minuten voor het rustsignaal. De KM’er plaatste van dichtbij echter net naast. De Torhoutenaren drukten nog nadrukkelijker hun stempel op de tweede helft en versierden de beste mogelijkheden. De verdiende treffer voor Torhout kwam er na 68 minuten. Turcan besloot zijn slalomnummertje door de bezoekende afweergordel met een keurig strak schot van aan de rand van de grote rechthoek. Doelman Vandenbossche had geen verhaal tegen deze uithaal.

Paniek

Petegem, dat reeds in iedere wedstrijd scoorde, schoot in paniek maar kreeg geen kans in elkaar geknutseld. Het waren integendeel de Torhoutenaren die ruim de aanvallende kaart konden trekken. Mputu en Turcan kregen nog zicht op een verdubbeling van de stand. De vingers van doelman Vandenbossche waren echter lang genoeg om de schoten uit het Petegemse doelvlak te houden.

Het wanhoopsoffensief van de leiders was een kakofonie van slordig en haastig getrapte voorzetten, die vaak kant noch wal raakten. De enige bezoekende kans in de tweede helft was weggelegd voor Vansuypeene. De Petegemnaar duwde na 83′ in het geharrewar van dichtbij een voorzet naast in plaats van in het doel. Verdiende zege van de Torhoutenaren die voor de zesde maal de nul konden houden en Petegem voor het eerst in deze competitie het scoren konden beletten.

Met hun 9 op 9 schuiven de groen-witten stilaan op naar de subtop in de klassering. Zondag trekken de KM’ers naar Olsa Brakel.

Tactiek

“Als de spelers weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen, dan behaal je resultaten”, glunderde Torhout-trainer Allan Deschodt achteraf. “Wij hebben vanavond tactisch sterk gespeeld. Ik opteerde voor een mandekking op twee van hun spelers. Heden ten dage wordt een dergelijke aanpak niet veel meer toegepast. Ook Petegem kon daar moeilijk mee overweg. Zodoende konden wij Davy Joye, hun beste speler, uit de wedstrijd houden.”

Torhout KM – Sparta Petegem 1-0

Torhout KM: Olievier, Cordie, Haghedooren, Depoorter (76′ Willems), Theetaert, Vandaele, Steur, Frutos, Neu (89′ Lannoo), Turcan (87′ Hollevoet), Mputu

Doelpunt: 68′ Turcan 1-0

(MB – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier