Torhout KM brengt oververdiend punt mee uit Petegem

Jeremy Dumesnil had weinig werk in Petegem. © VDB
Redactie KW

Na hun thuiszege tegen Temse brachten de Torhoutenaren nu ook een punt mee uit Petegem. Met het behaalde punt hebben de jongens van trainer Deschodt zo goed als alle degradatiemuizenissen uit het Velodroom-huis gejaagd.

Voor deze voorlaatste uitwedstrijd van de campagne konden de KM’ers centraal achteraan geen beroep doen op de geschorste Depoorter en de geblesseerden Bailleul en Ameye. Voor zowel Bailleul als Ameye zit het seizoen er op. Zondagnamiddag kreeg Cordie in het hart van de verdediging het gezelschap van Theetaert. Na een maandenlange blessure zat Vandamme voor het eerst terug op de bank. De KM-aanvaller mocht na een dik uur terug proeven van het echte werk.

Penalty-geschenk

De Torhoutenaren gaven op de Oost-Vlaamse grond een sterke prestatie weg in een evenwichtige en gelijk opgaande eerste helft. Eerste gedenkwaardig moment kwam er na 10 minuten toen scheidsrechter De Bruyn zich blesseerde en het een zevental minuten duurde vooraleer hij terug ‘goed voor de dienst’ was. Vandenheede kreeg na 35 minuten de eerste wenkende doelkans van de match, maar een doelpunt hield de KM-aanvaller er niet aan over. Het was de thuisploeg die met een 1-0-voorsprong de rust in trok. Doelpunt dat de gastheren in geschenkverpakking door de ref kregen aangeboden, nadat Van Borm zonder aanwijsbare reden in de grote rechthoek neer ging. “Een cadeau met een grote strik rond”, foeterde persverantwoordelijke Peter Verplancke na afloop. “Van Borm kwam voor Stubbe en gleed gewoon uit. Niks sliding en niks duw van Stubbe, maar een schwalbe van het zuiverste soort.” Joye trok zich van de commotie niets aan en bracht zijn ploeg vanop de penaltystip op voorsprong.

Verdiende gelijkmaker

Na de rust gingen de Torhoutenaren enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. Erg lang hoefden de KM’ers op die verdiende gelijkmaker niet te wachten. Na 53 min. deed Vandenheede zijn stukje van vorige week over. De KM-aanvaller controleerde aan de rand van de zestien meter knap de bal en knalde in zijn draaibeweging de bal onhoudbaar voorbij de thuisportier. De Sparrejongens mochten op een erg verdienstelijke partij terugblikken en hadden méér dan één punt verdiend. Zo vond De Cuyper driemaal geen passende collegiale voet om zijn sterk voorbereidend werk af te ronden. De doelrijpe kansen van de thuisploeg daarentegen waren op een geamputeerde hand te tellen. Doelman Dumesnil zag, buiten de strafschopbal, in de hele wedstrijd slechts een drietal afstandsballen naast of over zijn doel gaan.

Behoud

Door het verlies van Mechelen en met nog slechts maximaal negen te verdienen in de drie resterende wedstrijden zijn de Torhoutenaren quasi zeker van het behoud. Indien de Maneblussers deze slotwedstrijden allemaal tot een goed einde brengen én de KM’ers geen enkel punt meer sprokkelen, dan eindigen beide ploegen met eenzelfde totaal aantal punten en gewonnen wedstrijden. Tussen beide ploegen bengelt bovendien nog Twee Akren. Zaterdag ontvangen de Torhoutenaren in hun voorlaatste thuiswedstrijd, om 19.30 uur, het veertiende geklasseerde Bornem.

(MB – foto a-Bart)

Sp. Petegem – Torhout KM: 1-1

Torhout KM: Dumesnil, Cordie, Theetaert, Goddeeris, Stubbe, Vandecasteele (65′ Vandamme), Lannoo, De Coninck, Hollevoet (75′ Cardon), Vandenheede (78′ Blancke), De Cuyper.

Doelpunten: 42′ Joye 1-0 (pen.), 53′ Vandenheede 1-1.