Torhout degradeert na zware thuisnederlaag tegen Pepingen-Halle

De bezoekers scoorden net een vijfde keer. © (Foto VDB)
Redactie KW

Torhout KM krijgt volgend seizoen een serieuze make-over, met nu al 8 nieuwe spelers en drie beloften die naar de A-kern komen. Het zal wel in een lagere reeks zijn, in de derde amateurs. Al in de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg, geillustreerd door de 0-2 halfweg. Toch had KM in die eerste helft ook zijn kansen, zelfs bij 0-0. De degradatie is een feit, gevolg van een foutieve beoordeling van de kern bij het begin van het seizoen. Iets wat voorzitter Dick D’Hoore al toegaf in zijn nieuwjaarsspeech. Terwijl het misschien ook te lang het vertrouwen hield in Allan Deschodt, toen de ploeg niet meer achter de trainer stond.

Een zenuwachtige start van de thuisploeg, ook wel logisch met de belangen die op het spel stonden. De eerste kans was niettemin voor de thuisploeg, Coppin devieerde een flankvoorzet van Frutos net naast (6′). Het antwoord van de Brabanders liet niet lang op zich wachten. Linksback Crauwels haalde verwoestend uit vanop 25 meter, de bal ging op de binnenkant van de paal en dan voor de Torhoutse ploeg de goeie kant uit. Na een flauw schotje van Hollevoet in het zijnet was er na 18 minuten weer een kans voor bezoeker Miceli, zijn volley ging maar net naast. En De Almeida mocht even later ongehinderd koppen, Olievier redde in twee keer. Zijn overbuur, Deweerdt, moest even later alles uit zijn lijf halen om een fameus schot van Turcan uit zijn kooi te ranselen. Diezelfde spits ging vijf later op links door, zijn ultieme voorzet werd op de lijn weggewerkt. Even na het halfuur consternatie.Olievier stond iets te ver voor zijn lijn, kon de kopbal van De Almeida nog wegwerken, de hoekschop leverde een kopbaldoelpunt op van Bourgeois (0-1). KM moest reageren, een vrije trap van Hollevoet werd door Deweerdt vanonder de lat gehaald. De volgende aanval, opgezet door

De Almeida, eindigde bij Miceli die met een grondscherend schot dezelfde hoek vond als Bourgeois eerder (0-2). Voor de rust kon KM geen antwoord meer verzinnen, KM met één been in derde amateurs.

Debo greep in aan de rust : Frutos (niet in de match) en Theetaert werden vervangen door Vanysacker en Neu. KM ontwikkelde druk zonder kansen. De eerste kans was zelfs voor Ngandira, zijn schot zoefde net naast. Even later stuurde dizelfde speler De Almeida de diepte in, die was sneller dan Cordie en tikte onder Olievier de 0-3 binnen. Het werd nog erger toen De Almeida alle tijd mocht nemen tussen Olivier (geblesseerd maar op het veld gebleven), Goddeeris en Depoorter vooraleer binnen te tikken (0-4). Een kwartier voor tijd tikte Ngandira de bal onder de hulpeloze Olievier (0-5). De Almeida had zelfs de zesde aan zijn voet.

(DC – Foto VDB)

Speelden: Olievier, Goddeeris, Cordie, Depoorter, Van Roose, Theetaert (46′ Vanysacker), Vandaele (68′ Tanghe), Hollevoet, Frutos (46′ Neu), Turcan, Coppin.