Torhout 1992 KM start operatie redding

© VDB

De derby tussen Izegem en Torhout eindigde op een verdiende 0-3 overwinning voor Torhout. Torhout was de meest gretige ploeg, maar echt mooi voetbal was er niet te zien.

De wedstrijd begon eerder afwachtend met twee ploegen die geen initiatief konden nemen. Na goed 22′ kreeg Torhout een eerste kans via Sebastiaan Cordie. Verder bleef de wedstrijd maar aanmodderen tussen twee ploegen die wel wilden, maar die een eerder afwachtende houding aannamen. Het zware veld deed natuurlijk ook niks goed aan het technische spel. Na goed 25′ kwam Hugelier van KFCI te laat na een tackle, met een gele kaart tot gevolg en dat zou hem later in de wedstrijd nog zwaar opbreken. KFC probeert in deze eerste helft wel het verschil te maken, maar een goede verdediging in twee zones van Torhout belette KFC Izegem om ook maar één perfecte aanval op te zetten. We gingen dan ook rusten met een logische brilscore.

Uitsluiting Hugelier

In de tweede helft nam een enthousiast Torhout de wedstrijd in handen. Voor KFC Izegem ging het van kwaad naar erger. Geen enkele pass kwam nog terecht en na een tweede geel voor Hugelier na vermeend handspel moest KFC Izegem met zijn tienen verder. Meteen het sein voor Torhout om nog een tandje bij te steken. En dat loonde. Na een mooi uitgespeelde aanval scoorde Tjando Decuyper de 0-1. KFC Izegem was aangeslagen en met tien man lukte gewoon niets meer. Torhout voelde dat de overwinning in zicht was en bleef KFC Izegem onder druk zetten, en dat loonde. Een gedreven Torhout maakte er in de laatste tien minuten nog een schitterende 0-3 overwinning van, onder meer na een schitterende aanval en even mooi afgewerkt door Kenneth Cardon voor de 0-3. Meteen heeft Torhout weer alle kansen op een verlengd verblijf in derde nationale. Voor KFC Izegem blijft het na deze zwakke vertoning hopen op een remonte om de laatste zeven wedstrijden met een andere mentaliteit aan de wedstrijden te beginnen en zich zo ook te verzekeren voor een verlengd verblijf in derde nationale.