Toptalent van KSV Roeselare tekent voor club uit Premier League

Redactie KW

De pas 18 jaar geworden polyvalente speler kwam afgelopen seizoen nog uit bij de U19 van KSV Roeselare waar hij op verschillende posities werd uitgespeeld.

Idris Zmimer uit Mesen ziet met zijn transfer naar het Engelse Bournemouth nu een droom in vervulling gaan.

Twee maanden geleden werd het voetbaltalent uit Mesen uitgenodigd voor testen in Eupen waar jonge goudhaantjes het tegen elkaar mochten opnemen. Uiteindelijk versierde Zmimer samen met 5 andere youngsters een transfer naar het Engelse AFC Bournemouth, een club die vorig seizoen voor het eerst aantrad in de Premier League en op de 16e plaats eindigde.

Toptalent van KSV Roeselare tekent voor club uit Premier League

Hij vertrekt op 13 augustus voor een jaar naar zijn gastgezin ter plekke en zal dan ook voor het eerst kennismaken met zijn nieuwe club. “Ik zie een droom in vervulling gaan”, reageerde Zmimer. “Ik charmeerde de nieuwe club dankzij mijn snelheid en dankzij mijn stevige techniek aan de bal. De trainers ter plekke zullen me als speler nog sterker maken. Op mentaal vlak en op gebied van lichaamsbouw is er nog progressiemarge. Ik zal mijn vrienden en mijn familie hier missen, maar ik weet dat ik ervoor beloond zal worden. Die unieke kans moest ik grijpen. Ook al zal ik aanvankelijk uitgespeeld worden bij de U19 en bij de beloften, toch hoop ik op de doorbraak. Mijn absolute droombestemming blijft Real Madrid.”

Zijn club KSV Roeselare wordt pas vandaag officieel ingelicht.

(MPM/Foto’s MPM)