Topschutter David Cardon maanden buiten strijd bij SCT Menen

Redactie KW

Het pechseizoen van Menen in de tweede amateurklasse wordt nu ook nog eens overschaduwd door een zware blessure voor topschutter David Cardon.

Die liep hij op tijdens de zondagwedstrijd op bezoek bij Bornem waar de grensclub 1-1-gelijkspeelde. Net voor de pauze kreeg de 28-jarige Waal een zware trap ter hoogte van het scheenbeen. De goaltjesdief werd gewisseld aan de rust en de onderzoeken van vandaag brachten een zwaar verdict met zich mee. Hij liep een verrekking op tussen het scheenbeen en het kuitbeen. Maar bovendien is er ook een ligament tussen de enkel en het scheenbeen gescheurd.

Cardon moet drie weken op krukken lopen en mag de trainingen pas na een zestal weken lichtjes hervatten. Dat betekent dat hij in totaal minstens een tweetal maanden niet inzetbaar zal zijn.

Een ferme streep door de rekening van SCT Menen in de strijd om het behoud. Bij de fusieploeg maken ze zich dan ook stilaan op voor een seizoen in de derde amateurklasse volgend seizoen. Cardon zal sowieso nog te zien zijn op de Vauban want eind vorige maand verlengde hij nog zijn contract met één jaar.

(MPM – Foto MPM)