Topper van de week: Wervik klopt Wingene

© VDB
Redactie KW

Leider Eendracht Wervik behaalde tegen tweedeperiodekampioen VC Wingene een felbevochten overwinning. Op basis van hun overwicht voor de rust, is de krappe zege alvast heel verdiend.

De bezoekers kwamen in de eerste helft overal een stap te kort. Al kregen ze wel een uitstekende kans. De ervaren goalgetter Arys (6′) ging na een diepe bal centraal alleen door en kwam alleen voor doelman Deman, die de geschorste aanvoerder Descamps verving. Deman – die vorige week met het tweede elftal in vierde provinciale speelde – kwam uitstekend uit en redde. Het was in de hele wedstrijd overigens de enige moeilijke bal die hij moest stoppen. Op het einde van het eerste kwartier werd na een vrijschop links van Demeyere de kopbal van Rommelaere weggewerkt in corner. Rommelaere liep op links voorbij Wullaert en zette voor. Vermeersch tikte langs de tweede paal knap binnen. Enkele minuten later besloot hij laag voorlangs. Doelman Vonck redde een pegel van weer Vermeersch (22′) knap.

De bezoekende trainer voerde tijdens de rust een dubbele wissel door. Op het uur na een actie van Vermeersch verdubbelde Rommelaere bijna de score. Markovic werkte nog weg in hoekschop. Geldhof kopte van dichtbij een uitstekende kans over. Het derde geklasseerde Wingene gooide naar het einde toe heel veel volk voorin en probeerde het altijd maar met lange ballen. Op de counter kreeg de Tabaksploeg de beste kansen. Vonck was twee keer uitstekend, na telkens een poging van de ingevallen Bouchart.

Eendracht Wervik – VC Wingene: 1-0

Doelpunt: 15′ Vermeersch 1-0.

(EDB – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier