Topper van de week: VK Westhoek zet in de slotfase ontgoocheld FC Knokke opzij

FC Knokke droop ontgoocheld af. © DVDB

VK Westhoek haalde een belangrijke overwinning tegen FC Knokke dat in de slotfase onderuit ging en uiteindelijk nog met 10 man eindigde.

In een evenwichtige eerste helft kon geen van beide ploegen voor echt doelgevaar zorgen. In de 10de minuut ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand, toen Van De Water afgevlagd werd voor buitenspel. In de 13de minuut trapte Rico een voorzet van Feys over het doel. Op het halfuur vond Feys Wittesaele die teruglegde op Staelens, maar zijn schot ging over de deklat. Op slag van rusten talmde Wittesaele iets te lang om af te drukken.

De bezoekers begonnen fel aan de tweede helft en Waeghe trapte hard op doel maar Ampe redde met de voet. Op het uur had doelman Ampe weinig moeite met een afstandsschot van Cobbaert. In de 74ste minuut had VK Westhoek altijd op voorsprong moeten komen, maar Feys liet de unieke kans op voorzet van Wittesaele liggen. Doelman Paepe was geklopt maar het schot van Feys ging een halve meter naast het doel. Tien minuten later kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong. Feys trapte een hoekschop en de mee opgerukte Van Den Bergh kopte aan de verste paal binnen. De bezoekers zetten alles op alles en gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisverdediging ving de aanvallen goed op en vooral Maertens toonde zijn klasse als verdediger. De thuisploeg kreeg op de tegenaanval meer kansen en in de 88ste minuut miste Dutoit onbegrijpelijk een schitterende voorzet van Deman. Het tweede thuisdoelpunt kwam er dan toch in de slotminuut. Verdediger Vanraefelghem leed balverlies aan de opzittende Dutoit die alleen op doelman Paepe afging, de doelman beheerst omspeelde en de 2-0 eindstand vastlegde. FC Knokke had moeite met het verwerken van de nederlaag en scheidsrechter Ottevaere sloot Vanraefelghem nog uit nadat die zich gerevancheerd had op Wittesaele.

Na de wedstrijd raakte bekend dat Wittesaele voor twee seizoenen bij VK Westhoek bijtekende. (DVDB)

VK Westhoek: Ampe, Maertens, Van Fleteren, Feys (85′ Derrag), Wille, Winnock, Robaeys (70′ Deman), Rico (64′ Dutoit), Staelens, Wittesaele, Van Den Bergh.

FC Knokke: Paepe, Vanraefelghem, Cobbaert (80′ Van Walle), Van Der Heyden, Waeghe, Neve, Maljers (85′ Vervaeke), Savaete, Stroo (77′ Persoons), Van De Water, Van Moeffaert.

Doelpunten: 84′ Van Den Berg 1-0, 90′ Dutoit 2-0.

Gele kaarten: Feys, Wille, Van Der Heyden.

Rode kaart: Vanraefelghem.

VK Westhoek zet zijn sterke reeks verder.