TOPPER VAN DE WEEK: SK Geluwe-SV Wevelgem City 2-2

Redactie KW

In dit burenduel ging het om de eerste plaats en de eerste periodetitel. Geluwe moest de geschorste Glenn De Gryse missen die van achter de omheining nagelbijtend moest toekijken. Voor de thuisploeg geen hinder om verdiend met 2-0 het slotkwartier in te gaan. Wevelgem kwam bleek voor de dag, keek een kwartier voor tijd tegen een 2-0 achterstand op. Uiteindelijk pakten de Vlassers in de slotfase alsnog een punt.

De wedstrijd was amper zeven minuten oud toen thuisspeler Dejonghe, ex-Wevelgem, door de Wevelgemse mazen glipte, maar op bezoekende doelman Uytterhaegen stuitte. Wevelgem speelde op zijn Gents met drie verdedigers. Ondanks deze offensieve aanpak, kregen de bezoekers geen voet aan de grond in het middenveld.

Halfweg de eerste helft kon Wevelgem dan toch eens dreigen via Ternest, maar ook hij moest het afleggen tegen thuisdoelman Borry. Aan de overkant nam Callens een voorzet van De Saedeleer in een tijd over, mikte Catry na hoekschop over.

Ook na de pauze bleef Geluwe de ploeg met de meeste goesting. Eerst viel een afgeweken bal van Meulenyzer via de deklat in hoekschop. Kort daarop, opnieuw na hoekschop, deed Quartier de thuisaanhang juichen. Bezoekende trainer De Pessemier bracht meteen Callens en Mauceri in de ploeg, maar Wevelgem bleef maar aanmodderen.

Een kwartier voor tijd verdubbelde de net ingebrachte Deltour de cijfers, lag Wevelgem uitgeteld in de touwen. Zo dacht iedereen. Maar de bezoekers veerden opnieuw recht. Drie minuten voor tijd scoorde de ingevallen Mauceri de aansluitingstreffer. Twee minuten later bezorgde Delcroix de thuisploeg alsnog een koude douche.

Reacties

Wat voor Geluwe een feest leek te worden, werd alsnog een pijnlijke afsluiter. Toen de ingevallen Deltour Wevelgem een kwartier voor tijd op een 2-0 voorsprong schoot, dachten de plaatselijke supporters de overwinning binnen. Maar in de slotfase geraakte Wevelgem alsnog aan een gevleid punt. “Natuurlijk zijn we ontgoocheld”, sakkerde doelman Kjell Borry. “Wij waren doorlopend de beter ploeg, versierden de betere kansen. Maar toch krijgen we geen loon naar werken. Vooraf hadden we willen tekenen voor een gelijkspel. Niet meer na de wedstrijd. We voelden ons tekort gedaan. Mogelijk dat we ons in het slot teveel naar achter trokken. Wevelgem gooide alle ballen naar voor. Twee vielen voor de juiste voeten en met een minimum aan kansen scoren ze twee keer, verbrodden ze ons feestje.”

Ik had het niet meer durven hopen”, pikte bezoeker Benito Delcroix in. “Toen Geluwe nummer twee scoorde, dacht ik dat we de boeken mochten dicht doen. Maar in een alles of niets offensief, pakten we alsnog een belangrijk punt. Heestert komt nu wel naast ons aan de leiding, maar wij met een beter doelpuntensaldo zijn we in het voordeel.”

GELUWE: Borry, Meulenyzer, Catry, D’Hellem, Vanneste, De Saedeleer (73′ Deltour), Quartier, Minne, Callewaert (85′ Leuridant), Dejonghe, Hillewaere (90′ Declercq).

WEVELGEM: Wevelgem: Uytterhaegen, Honoré, Blancke (68′ Callens), Delcroix, Verhelst, Affognon, Demeyere (68′ Mauceri), Dutry, Claerhout (61′ Platteeuw), Debrouwere, Ternest.

Doelpunten: 62′ Quartier 1-0, 74′ Deltour 2-0, 85′ Mauceri 2-1, 87′ Delcroix 2-2.

(Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier