Topper van de week: Sassport Boezinge ontvangt SK Vlamertinge

Sassport Boezinge hield de drie punten thuis. © FB

In eerste provinciale stond de topper tussen Sassport Boezinge en SK Vlamertinge op het programma. De thuisploeg trok relatief makkelijk aan het langste eind en won uiteindelijk met 3-1.

Van een echte derbytopper was er nooit echt sprake, daarvoor kwam SK Vlamertinge te gehavend aan de aftrap: Logie, Hoornaert en Pecqueux waren geschorst, Jan Decru (klierkoorts) stond verrassend toch in de basis.

Na een fout van de bezoekende doelman Vanderborght, die te laat was op een doorgebroken Van Torre, kwam Boezinge via een strafschop van Van Engeland al meteen op voorsprong. De enige serieuze kans van SK Vlamertinge viel iets over het kwartier met een schot van Kimpe. Via onderkant lat botste de bal op de doellijn terug in het veld en werd door Van Engelandt ontzet. Net voordien stranden een schot van Boezinge speler Coulleit en de rebound van Vatcheichvili op bezoekende doelman Vanderborght. SK Vlamertinge kwam niet verder dan enkele schuchtere pogingen van Pype. Die waren gemakkelijk te pareren door Sassport doelman Vanbrabant. Boezinge was nog gevaarlijk via een scherpe vrije trap die over de deklat scheerde van Van Engelandt, Vatcheichvili met een lage kopbal schitterend gepakt door Vanderbroght, een kopbal nipt naast en een schot van Decaestecker door Vanderborght met de vingertoppen in corner gewerkt.

Sassport Boezinge kwam ook na de rust meteen gevaarlijk uit de kleedkamers. Het rebounddoelpunt van Vatcheichvili na een kopbal van Van Exem op de paal, werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later scoorde Van Torre toch de 2-0 voor Boezinge na een misser van een Vlamertingse verdediger. Diezelfde doorgebroken Van Torre miste meteen daarna de 3-0 toen Vanderborght sneller naar de bal dook. SK trainer Schamp voerde nog enkele wissels door, maar dat bracht weinig soelaas. Los van een kopbal van Decru op corner en een vrije trap die naast ging creëerden de bezoekers weinig gevaar. Het was integendeel Boezinge dat, profiterend van de ruimte, naar het einde toe opnieuw scoorde. Na een actie van Vanhee legde Van Exem mooi af voor Jacob die de 3-0 binnen legde. Enkel minuten later kon Cannaert met een kopbaldoelpunt voor Vlamertinge nog milderen tot 3-1. (FB)

Sassport Boezinge: Van Brabandt, Bentein, Hoornaert, Van Engelandt, Van Exem, Van Torre (87′ Rodriguez), Kools, Vatcheichvili (76′ Vanhee), Coulleit (72′ Jacob), Decaestecker, Verstraete.

SK Vlamertinge: Vanderborght, Decru, Vansteenkiste, Demeulemeester (Vanacker), Pype, Kimpe, Prez (46′ Artois), Vanelslander (55′ Durant), Bonte, Carrein, Cannaert.

Doelpunten: 5′ Van Engelandt (pen) 1-0, 48′ Van Torre 2-0, 86′ Jacob 3-0, 88′ Cannaert 3-1.

Gele kaarten: Van Torre, Coulleit (Boez) – Decru, Vanderborght (Vlam).

SK Vlamertinge kwam zwaar gehavend aan de aftrap.