Topper van de week: Reacties na Wervik – Wingene

© VDB
Redactie KW

Ook bij Wingene leken ze zich neer te leggen bij de zege van Wervik.

“We waren niet goed genoeg”, aldus trainer Angelo Paravizzini van VC Wingene, die niet kon rekenen op Hariti (klierkoorts). “Wervik kreeg niet veel echt uitgespeelde kansen. Ze waren beter op de tweede bal. Na dat doelpunt waren we wat onder de indruk en op zoek naar onszelf. We liepen achter de feiten aan. Na de rust hebben we nog wat geprobeerd en deden we weer mee. Verliezen bij de leider is uiteindelijk geen schande. Om mee te doen voor de titel, moesten we hier iets pakken. Nu is het verschil negen punten en mogen we de titel allicht vergeten. De focus ligt op de eindronde.”

We waren niet goed genoeg

Centrale verdediger James Lahousse (33) viel na het uur geblesseerd uit. Er wordt gevreesd voor een spierscheur in de kuit en dus een wekenlange afwezigheid. Na die blessure ging Marko Markovic centraal achteraan spelen. Nog dit. Ref Frederik Schacht trok vier gele kaarten. Voor de rust allemaal voor Wingene: Lahousse, Blieck, Bruning en Markovic.

Niet nerveus

“De eerste tien minuten was Wingene wel goed”, aldus doelman Wouter Deman (25). “We namen het dan over. Neen, ik was niet nerveus. Bij Sassport Boezinge en KSCT Menen speelde ik al voldoende wedstrijden in vierde klasse. Voor aanvang van de wedstrijd sprak Christophe Descamps me moed in en dat apprecieer ik wel. Het was al een week dat ik wist dat ik zou starten. Ik had weinig werk. Wingene koos voor lange ballen en uiteindelijk waren ze niet gevaarlijk. We waren scherper in de duels. Voor de rust combineerden we goed. In de tweede helft was het wat minder. Natuurlijk hoopte ik om hier meer te spelen. Vorig seizoen bij KSCT Menen was ik door een operatie aan de schouder acht maanden uit. In het begin van de voorbereiding blesseerde ik me hier op dezelfde plaats.”

Ik had weinig werk

Volgend seizoen speelt hij bij SV Wevelgem City. “Ik kreeg daar de garantie eerste doelman te zijn”, aldus Wouter. “Ik woon in Gullegem en het is dus vlakbij. Er was ook interesse van FC Meulebeke en SV De Ruiter.”

(EDB – foto’s Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier