Topper van de week: reacties na de overwinning van Knokke tegen Ingelmunster

© VDB
Redactie KW

Na de topper van de week tussen Knokke en Ingelmunster lieten we met Simon Savaete en Jonas Vandemarliere twee protagonisten aan het woord.

Simon Savaete: “We focussen ons nu op de top 3”

Simon Savaete maakte een droomgoal van buiten de zestien en door een strafschopfout op hem werd het 2-0 nog voor de rust. Toch was hij niet tevreden over zijn prestatie. “Ik had het heel moeilijk met de druk die Ingelmunster zette op de bal. Het was telkens zoeken naar een aanspeelpunt en veel tijd om de combinatie te zoeken kregen we niet”, stelt hij vast. “Maar met het resultaat ben ik natuurlijk wel heel tevreden. We wisten op voorhand dat we een gouden zaak konden doen met een overwinning. Het gelijkspel tussen Berlare en Zele was een geschenk uit de hemel en die mogelijkheid hebben we met beide handen gegrepen. We focussen ons nu op de top 3, maar zijn er ons zeker van bewust dat de titel heel dicht bij is”, voegt hij er nog aan toe.

Jonas Vandemarliere: “Een ontgoochelende wedstrijd van ons”

Ontgoocheling daarentegen bij de bezoekers. Jonas Vandemarliere was niet mals voor zijn ploeg. “Nochtans kwamen we scherp aan de aftrap en onze organisatie stond als een huis. Tot aan het doelpunt was er geen vuiltje aan de lucht maar een lucky-goal, hij pakt hem met zijn verkeerde voet, zette ons op achterstand”, vertelt hij. “Vanaf dan valt het systeem in elkaar en wordt er uit positie gelopen waardoor onze tegenstrever veel te veel ruimte krijgt. Bepaalde spelers hebben hun collega’s in de steek gelaten deze namiddag en dat is jammer. Dan komt die strafschop die er volgens onze centrale verdediger geen was. Yoshi Verbrugge beweert dat hij Savaete niet heeft aangeraakt en ik geloof hem, maar daarvoor koop je niets natuurlijk. In de tweede helft komen we goed uit de kleedkamer maar een individuele fout besliste de match en het wordt 3-0. We maken nog wel de 3-1 en missen op een haar de 3-2, maar al bij al toch een ontgoochelende wedstrijd van ons. Over de volledige partij bekeken verdient Knokke wel de zege”, besluit hij.