Topper van de week: Knokke houdt de punten thuis tegen OMS Ingelmunster

Met het gelijkspel tussen Berlare en Zele op zaterdagavond in het achterhoofd kon Knokke een uitstekende zaak doen in vierde A. Daarvoor moest echter Ingelmunster opzij gezet worden, iets wat blauw-wit al twee keer deed dit seizoen. Zowel in de heenronde als in de beker. Neem daar nog bij dat beide voorzitters van de respectievelijke clubs broers zijn. Het beloofde een intense partij te worden.

De eerste helft begon echter met een uitgebreide studieronde. Ingelmunster zette hoog druk op de bal en Knokke had het daar in de beginfase lastig mee, een schot hoog over van Persoons in minuut 6 niet te na gesproken. Ingelmunster dreigde ook één keer, in de tiende minuut met een kopbal van Delannoy, maar die ging nipt naast. Op het half uur kreeg Knokke een hoekschop die de bezoekers niet goed verwerkten. Savaete stond in het halve maantje en nam de afvallende bal in één tijd op de slof en deed de bal verdwijnen in de winkelhaak, het stond 1-0. Tien minuten later schoot Geert Van Walle op de paal en Niels Van De Water mikte de rebound naar de hoek, maar doelman Dannel van Ingelmunster pakte uit met een schitterende save. Dit was pas uitstel. Een minuut later verslikte Verbrugge zich in een draaibeweging van Savaete in de rechthoek en haakte de aanvaller. De man in het zwart aarzelde niet en wees naar de stip. Een koud kunstje voor Jorgo Waeghe die vijf minuten voor de rust de penalty omzette en er zo 2-0 van maakte.

De tweede helft begon zoals de eerst begonnen was. Veel goede wil bij de bezoekers, maar een Knokse verdediging die geen krimp gaf. Coach Franky Dekenne van Ingelmunster had ook al na de rust Delannoy in de kleedkamer gelaten voor Geryl Vince, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Na een kwartier ging de verdediging in de fout bij rood-geel en profiteerde Jorgo Waeghe om er met zijn tweede van de namiddag 3-0 van te maken. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar plots viel uit het niets de 3-1. Een zondagsschot van Jasper Beyens uit de tweede lijn doet de thuiskeeper Paepe blunderen en dertig seconden later is al bijna 3-2. Gelukkig voor de thuisploeg was er niemand gevolgd op een voorzet van rechts van Thor Laleman.. Met nog een kwartier voor de boeg was het plots alle hens aan dek bij Knokke ook al omdat ze met vier vooraan gingen lopen bij de bezoekers. Maar het mocht niet baten, Knokke gaf niets meer weg en legt zo de druk op leider Dikkelvenne voor de titel in vierde klasse A. (GD)