Topper en streekduel in 4C tussen Heule en Bellegem

Geoffrey Vandendorpe. © LLW
Redactie KW

In vierde provinciale C wordt het nieuwe jaar met een heuse topper ingezet: NS Heule-WS Bellegem. Beide ploegen staan aan de leiding en tellen 44 punten. Bellegem heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld en kan bij een zege een gouden zaak doen. “Zondag wordt er niet over de titel beslist”, zegt de Bellegemse trainer Geoffrey Vandendorpe.

NS Heule herstelde zich goed van zijn Wevelgemse nederlaag en ging met 1-3 winnen op Dottenijs. Een ferme opsteker in het vooruitzicht van de topper tegen Bellegem. In de heenronde won Bellegem nipt met 2-1. Voor Noordstar tijd om sportieve revanche te nemen. “Aan goede wil en inzet geen gebrek”, weet trainer Claude De Weirdt. “Maar Bellegem staat niet toevallig op de eerste plaats. Ik zag ze onlangs bezig en weet dat ons een moeilijke match wacht. Bellegem is een stevig geheel met veel ervaring en maturiteit, dat gevaarlijk is in de omschakeling.”

“Over ons afgelegd parcours heb ik geen reden tot klagen. We doen nog altijd mee voor de hoofdprijs. Uiteraard zouden we die graag binnenhalen. Via de titel is nu eenmaal de kortste weg naar derde provinciale. Bellegem wordt heel zeker onze sterkste concurrent. Dat we bij promotie versterking moeten binnenhalen? Daarvan moet je mij niet overtuigen. Er gaapt nu eenmaal een grote kloof tussen derde en vierde provinciale. Maar zelfs als we er niet in slagen de stap te zetten, moet de kern met kwaliteit verbreed worden. Momenteel heb ik niet zoveel keuzemogelijkheden. Te veel spelers die bij de start van het nieuwe seizoen naast de boot vielen, hebben veel te vroeg de handdoek in de ring gegooid.”

Claude De Weirdt
Claude De Weirdt© VDB VDB

Fysiek sterk geheel

De Bellegemse trainer ging net voor Kerst de wedstrijd Dottenijs-Heule bekijken. “Of ik veel wijzer geworden ben?”, herhaalt Geoffrey Vandendorpe. “Ik heb niets gezien wat ik nog niet wist. Heule is een fysiek sterk geheel. Onze kleurgenoten hebben het voordeel dat ze op eigen veld mogen aantreden. Maar het is niet zondag dat over de titel zal beslist worden. Op Heule wordt een veldslag uitgevochten, nog niet de oorlog. Dat wij over meer ervaring beschikken? Dat is fel overdreven. Momenteel ben ik aan mijn derde seizoen bezig. Slechts een viertal jongens zijn overgebleven van de kern van toen. Heule zette twee jaar geleden de stap naar derde en kan dus goed met de druk om.”

Of Geoffrey Vandendorpe volgend seizoen nog aan het sportieve roer staat bij Bellegem, is nog lang niet zeker. “Ik ben er nog niet helemaal uit”, bekent de Bellegemse sportieve baas. “Met twee voetballende zonen moet ik mijn vrije tijd stelen. Simon is er 16 en Martin zes. Beide spelen ze bij de jeugd van Lowingen. Het is logisch dat ik mijn jongens op de voet volg. Met twee trainingen per week en een match in het weekend met Bellegem, steekt mijn agenda boordevol. En uiteraard heb ik ook nog een vrouw. Vooraleer ik bijteken, moet ik alles nog eens op een rij zetten. Pas daarna zal ik beslissen.” (Fonzie)