Topper en derby tussen WDP Rollegem en SV Cappuccino: “WDP is favoriet”

Kevin Deloose: "Ik hoop op een knalprestatie." © LLV
Redactie KW

Op de zesde speeldag in tweede nationale minivoetbal staan met WDP Rollegem en SV Cappuccino Waregem twee ploegen tegenover elkaar die met een 12 op 15 hun start niet gemist hebben. Met routiniers Kevin Deloose (Rollegem) en Michiel Deweer (Waregem) blikken we vooruit op de derbytopper.

“Geduld zal een mooie deugd zijn”, opent Kevin Deloose. “We weten van vorig seizoen dat Cappuccino heel gesloten speelt en dat we absoluut balverlies moeten vermijden. De start zal zoals zo vaak belangrijk zijn. In twee van onze vorige duels legden we de partij heel vroeg in een beslissende plooi, waardoor we de tegenstander al vlug met de rug tegen de muur plaatsten. Dat moet nu ook gebeuren, want het blijft een derby waarin we een mooi resultaat willen halen. In het bijzonder voor Dimitri Himpe, ex-Cappuccino, die aan de kant staat met een blessure.”

Rollegem kende afgelopen vrijdag een slechte generale repetitie. Op bezoek bij Drongen leed het een eerste en zware 8-3-nederlaag. “Ondanks onze sterke start zijn we nog op zoek naar een constant niveau. In tegenstelling tot de eerste wedstrijden, waarin we telkens een goed blok neerzetten en met een groot hart streden voor elkaar, kenden we in Drongen een complete offday. Hopelijk prikkelt dat iedereen om tegen Cappuccino een knalprestatie neer te zetten. Voor eigen publiek willen we ongeslagen blijven.”

Tegen titelfavoriet

Bij Waregem kruipen ze in de rol van underdog. “WDP is sowieso favoriet”, zegt Michiel Deweer. “Zij spelen thuis en zullen hun misstap van vorige week zeker willen rechtzetten. Wij trekken na onze recente 12 op 12 met een goed gevoel naar daar en zullen er alles aan doen om iets te rapen. Eenvoudig zal dat niet zijn, want we missen drie basisspelers met verplichtingen in het veldvoetbal. Een excuus mag dat echter niet zijn.”

Michiel Deweer.
Michiel Deweer.© a-HDV

“De jongens die in de plaats komen, zullen erop gebrand zijn om zich te tonen. Voor het seizoen was Rollegem, samen met Maldegem, de absolute titelfavoriet. Voorlopig lossen ze die verwachtingen ook in, maar hun nederlaag in Drongen toont aan dat ze niet onfeilbaar zijn en dat we mogen geloven in onze kansen.”

Michiel Deweer toont respect voor Rollegem. “Het is een stevig geheel met veel technische bagage en scorend vermogen. Het zal zaak zijn om vanaf de eerste minuut in de wedstrijd te zitten en elkaar goed te coachen. De sleutel zou wel eens in de efficiëntie kunnen liggen. Dus moeten we onze kansen benutten.” (FMW)

Vrijdag 20 oktober om 20 uur: WDP Rollegem – SV Cappuccino Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier