Tom Tertooy (FC Marke): “Automatismen kweken is moeilijk”

Tom Tertooy. © WO
Redactie KW

FC Marke draaide Wevelgem een ferme loer en ging er verrassend met 1-2 winnen. Zondag moeten de groenhemden op eigen veld bevestigen tegen het technisch hoog aangeschreven Mandel United B.

Tom Tertooy is een van de vertrouwde namen bij FC Marke. “Het moet mijn vijfde of zesde seizoen zijn”, weet de 24-jarige Lauwenaar het niet meer precies. “Mijn jeugdopleiding heb ik bij WS Lauwe genoten. Nadat ik voor Marke gekozen heb, ben ik hier blijven hangen. Onze resultaten zijn niet altijd om over naar huis te schrijven maar de sfeer is hier uitstekend.”

Het valt op dat trainster Jade Schockaert om de haverklap een andere ploeg aan de aftrap moet brengen.

Vaak afwezigen

“Klopt”, beaamt Tom Tertooy. “Nooit is het onze trainster gegund om twee keer na elkaar met dezelfde ploeg aan de wedstrijd te beginnen. Iedere week zijn er door allerlei omstandigheden altijd wel enkele afwezigen. Vandaar dat het moeilijk is om automatismen aan te kweken.”

“Zelf kwam ik nog maar een zestal keer in actie. Op Wevelgem was het pas het tweede doelpunt dat ik scoorde. Zondag moet ik opnieuw forfait geven. Ik studeer nog, hoop later bij de televisie of filmindustrie terecht te komen. En voorlopig krijgen mijn studies nog altijd voorrang.” (Fonzie)

SV Wevelgem City B 1-2 Marke

Marke: Vandenbroucke, Wyffels, Levecque, Algoet, Vantieghem, D’Halluin (75′ Soenen), Haghedooren, Beeuwsaert (86′ Delabie), Verhenne, Tertooy, Coussement (67′ Keersebilck).

Doelpunten: 28′ Tertooy 0-1, 32′ Beeuwsaert 0-2, 77′ G. Van Hoof 1-2.

Zondag 21 januari 15 uur: FC Marke – Mandel United B.