Tom Ottevaere fluit zondag zijn laatste wedstrijd

Foto Bart © VDB
Redactie KW

Dat doet hij althans in het betaald voetbal. Na de derby in tweede klasse tussen Roeselare en Cercle Brugge zal hij zich meer gaan toeleggen op het coachen van beloftevolle scheidsrechters.

Omwille van de nakende competitiehervorming, waarbij na dit seizoen een afscheiding gemaakt zal worden tussen het betaald en het niet-betaald voetbal, wist Tom Ottevaere (35) dat dit sowieso zijn laatste seizoen zou worden in het betaald voetbal. Maar de Harelbekenaar houdt het zondag al voor bekeken. “De KVBV heeft me gepolst of ik een vervroegde terugkeer naar het amateurvoetbal niet zou zien zitten. Met mijn ervaring wordt het de bedoeling om jonge refs, die hun eerste stappen zetten op nationaal niveau, te begeleiden en te coachen. En dat zie ik zeker zitten.”

Tom Ottevaere (35) is al sinds zijn 16 jaar scheidsrechter en debuteerde vier jaar geleden als arbiter in eerste klasse. Hij floot op dat niveau uiteindelijk zeven wedstrijden. Zijn vriendin Stefanie Forde is eveneens in het scheidsrechtermilieu actief, zij is assistent-scheidsrechter op nationaal niveau. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier