Tom De Sutter beslist bekermatch met eerste doelpunt voor Bursaspor

Bursaspor heeft donderdag op de zesde en laatste speeldag van de tweede fase van de Turkse beker met 2-3 gewonnen bij Eskisehirspor.

Tom De Sutter speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers, en maakte de beslissende 2-3.

Met voorlopig 15 op 15 was Bursaspor al zeker van de achtste finales in de Turkse beker, maar toch wilden De Sutter en co hun suprematie nog even onderstrepen. Op bezoek bij Eskisehirspor, dat in de Turkse eerste klasse voorlaatste staat, kwam Bursaspor wel eerst op achterstand. Canbirdi bracht de thuisploeg na 37 minuten op voorsprong. In de tweede helft keerden de bezoekers de situatie om via goals van Traore (50.) en Kantsizkus (69.). Corekci (88.) zorgde vanop de stip nog voor de gelijkmaker, maar Tom De Sutter zorgde er nauwelijks een minuut later voor dat de drie punten toch mee naar Bursa gingen. Voor De Sutter is het nog maar zijn eerste doelpunt in loondienst van Bursaspor.

De tweede fase van de Turkse beker wordt gespeeld in een groepsfase van acht groepen, met heen – en terugmatchen. De eerste twee van elke groep kwalificeren zich voor de 1/8e finales. Bursaspor heeft groep B gewonnen met het maximum van de punten (18). Derdeklasser Tepecik Belediyespor (7) mag mee naar de achtste finales. Eskisehirspor telt evenveel punten, maar is door slechtere resultaten in de onderlinge duels uitgeschakeld. Tweedeklasser Boluspor (3) wordt vierde en laatste.