Tom Coghe neemt afscheid van KFC Izegem met behoud, twee goals en staande ovatie

Tom Coghe nam afscheid van KFC Izegem met twee treffers. © Foto Bart

KFC Izegem heeft zich op de slotspeeldag veilig gespeeld door SK Londerzeel met 4-1 te verslaan.

De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Tom Coghe, maar Izegem had nog een punt nodig voor het behoud. In een miezerig weertje was er naar Izegemse normen toch wat volk opgedaagd voor de slotwedstrijd van deze competitie. Olivier werd geraakt in het gezicht en Izegem moest een tijd met tien verder. Vercouter kon Van Eyck niet afhouden maar de bal werd van de lijn gered. Verstraete mocht daarna op wandel en stak door naar Tom Coghe en die scoorde in de vijfde minuut de 1-0.

Een onzekerheidje in de Izegemse defensie werd niet afgestraft en aan de overkant was het bijna ook bingo. Verstraete gaf knap mee met Gombami, maar doelman Van Der Taelen stak er een voetje voor.

De volgende goede kans was opnieuw voor Gombami, maar hij besloot in het zijnet. Boi werd gestuit in de rechthoek. De daaropvolgende hoekschop werd door Feys scherp aangesneden, Boi kopte binnen: 2-0. Izegem had nog enkele halve kansjes, maar de ruststand stond al op het bord.

Tweede treffer voor Boi en Coghe

Net na de pauze scoorde Moding de aansluitingstreffer en ging Londerzeel ook agressiever spelen. Een afgeweken voorzet vond doelman Vonck op zijn weg. Maar ook Izegem kreeg kansen, onder meer een schot van De Deygere werd onschadelijk gemaakt. Maar het werd 3-1 toen Frederik Boi de bal oppikte aan de rechthoek en mooi binnenkrulde. Een minuut later ging een poging van Gombami over.

Verstraete pikte een bal op tegen de achterlijn, legde achteruit tot bij Boi die voortrok en zo Coghe de 1-4 aanbood. Na de wedstrijd ontspon zich een feestje voor de afscheidnemende spelers.