Toekomst KSV Nieuwpoort lijkt onzeker na conflict tussen stad en club

Trainer Eddy Makelberge wil graag duidelijkheid omtrent de situatie van zijn spelers. © EDK
Jo De Clerck

Trainer en spelers, die plots voor een gesloten kantinedeur stonden, hopen dat de derby van zaterdag tegen Spermalie-Middelkerke toch kan plaatsvinden.

KSV Nieuwpoort is niet aan een denderend seizoen bezig in tweede provinciale A maar was zich al volop aan het voorbereiden om volgend seizoen beter te doen. Maar op de training van donderdagavond bleek plots dat de sloten van de kantine veranderd waren door de stad Nieuwpoort. Die zou zo een akkoord willen afdwingen met clubvoorzitter Michel Vandenbussche, met wie de samenwerking niet van een leien dakje loopt. Er zou gedacht worden aan een herstart of zelfs een nieuwe club.

“En wij zijn de dupe van dat politieke spelletje”, stelt trainer Eddy Makelberge. “Ik heb verantwoording af te leggen tegenover 20 tot 30 spelers, die nu plots niet meer weten waar ze straks zullen voetballen. En er werden ook al nieuwe spelers aangetrokken, we waren volop aan het bouwen aan een goede ploeg voor volgend seizoen om de club weer uitstraling te geven, wat ook belangrijk is om jeugdspelers aan te trekken. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weten waar we aan toe zijn. Vanavond, dinsdagavond, wordt er alvast niet getraind. Ik hoop dat we zaterdag wel gewoon de thuismatch tegen Spermalie-Middelkerke kunnen spelen. Een kantine heb je niet per se nodig, kleedkamers en EHBO-lokaal zijn wel open. Ik zou dus niet weten waarom we niet zouden kunnen spelen maar zekerheid heb ik op dit moment niet. En ik weet dat mijn spelers ook willen voetballen, om het seizoen in schoonheid af te sluiten en om correct te blijven tegenover andere ploegen.”

(JDC – foto a-EDK)

Lees meer in Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 8 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier