Titel voor Bistro Oostende in vierde reeks Liga De Barloke

Bistro Oostende
Redactie KW

Na de nipte 3-2-zege tegen ZVC Alaska mochten de spelers van ZVC Bistro Oostende de titel vieren in de vierde reeks van Liga De Barloke.

“ZVC Bistro is opgericht tussen pot en pint aan de bar van de Bistro”, vertelt coach Vincent Vandekerckhove, zelf ex-doelman van KSK Snaaskerke. “Een 20-tal ex-voetballers van ploegen uit de contreien waren direct bereid om aan te sluiten. Het zijn allemaal vrienden onder elkaar, zonder verplichtingen om iedere week beschikbaar te zijn. Samen met Christophe Fillée heb ik ervoor gezorgd dat er voor elke wedstrijd een goede ploeg op het veld stond. Het resultaat is dat we tot nu toe geen enkele wedstrijd verloren, dat we 150 doelpunten scoorden en er maar 53 hebben tegen gekregen. En nu is de titel binnen! Het is uiteraard de bedoeling het seizoen af te sluiten zonder nederlaag. In reeks drie gaan we ook voor de titel!”

Oostendenaar Kevin De Blauwe, ex-spits van onder meer VGO en SK Spermalie en ook een succesvolle zaalvoetballer, heeft zijn steentje bijgedragen tot de titel. “Het succes van Bistro Oostende is gewoon de vriendschap. Iedereen speelde om zich te amuseren en om te winnen. Meer moet dat niet zijn.”

De ploeg: Maxim Desot, Timothy Rommelaere, Dimitri Seys, Steve Billiaert, Ian Piëtte, Joeri Casier, Tony Jonckheere, Niels Cornillie, Frederic Vyncke, Kevin De Blauwe. Christophe Vandekerckhove en Nikolaas Vermout waren afwezig. Coaches: Giovanni Billiet, Vincent Vandekerckhove, Christophe Fillée. (FRO-Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier