Timmy Simons verdient beter

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Marc Wilmots neemt Timmy Simons niet mee naar het wereldkampioenschap in Brazilië. Puur sportief wellicht een logische beslissing, maar de manier waarop had toch beter en vooral eleganter gekund.

Gedurende de hele WK-kwalificatiecampagne benadrukte de bondscoach het belang van de middenvelder voor de groep, alhoewel hij geen seconde speelde. En ook voor de oefeninterlands tegen Colombia, Japan en Ivoorkust werd Simons nog geselecteerd. Plots heeft de spelersgroep blijkbaar de leidersfiguur van Timmy Simons, nochtans één van de weinigen mét ervaring op een groot tornooi, niet meer nodig.
Twintig minuten voor de bekendmaking van de WK-selectie kreeg Timmy Simons een telefoontje van de bondscoach met de melding dat hij niet mee mag naar Brazilië. Het moest nochtans dé perfecte afsluiter worden van zijn rijk gevulde internationale carrière. Niet onlogisch dus dat Simons emotioneel reageerde. Ook bij Club Brugge was de teleurstelling groot. Hoe anders kan de reactie van Vincent Mannaert geïnterpreteerd worden ? De Brugse general manager verwijst impliciet naar de aanwezigheid van Guillaume Gillet op de reservelijst, al lijkt ons de kans bijzonder klein dat de Anderlechtspeler straks wel aanwezig zal zijn in Rio. Bij blauw-zwart hoopt men ongetwijfeld dat Simons uit deze ontgoocheling de kracht haalt om de club zondag alsnog zijn veertiende landstitel te schenken.