Tien vraagjes voor onze KVO-watcher Olivier Volckaert voor start van de play-offs

"Voor KV Oostende wordt de eerste match cruciaal". © BELGA
Olivier Volckaert

Olivier Volckaert volgt het seizoen door de verrichtingen van KV Oostende, straks moet hij naar Roeselare voor de thuiswedstrijden van KVO.

1. Wat verwacht je van KV Oostende in de play-offs ?

“Voor KV Oostende wordt de eerste match cruciaal. Direct een thuismatch, maar dan wel in Roeselare, en dat tegen leider Club Brugge. KVO kon de laatste jaren winnen van alle Belgische clubs, met uitzondering van… Club Brugge. Een zege tegen blauw-zwart kan een boost geven, een nederlaag kan een negatieve trend inzetten.”

2. Waar liggen de kansen en valkuilen ?

“De grootste valkuil : thuismatchen in Roeselare. Dat is sowieso een nadeel. De grootste kans : KVO kan nu tien matchen op de counter spelen. Wees maar zeker dat Yves Vanderhaeghe enkele patronen erin geslepen heeft de voorbije weken. KVO heeft ook de spelers om iets te forceren in de omschakeling. De snelle Akpala, een flits van Canesin, een pass van Berrier…”

3. Wat met de andere West-Vlaamse ploegen ?

“Club strijdt sowieso mee voor de titel, maar de verloren bekerfinale zorgt ervoor dat blauw-zwart nerveus zal acteren. Hun barslechte uitreputatie zal ook al niet helpen. Ik vrees dat het weer net niet wordt. Voor Zulte Waregem wordt het een moeilijk verhaal in play-off 1. SVZW begint daar als laatste aan en met de zwakste kern. Op papier toch. Met Francky Dury hebben ze een trainer die als geen ander de tegenstander weet lam te leggen. Stunten kan zeker. KVK kan ook wel eens een verrassing worden in play-off 2. Ze spelen herleefd onder Belhocine en enkele spelers moeten zich nog bewijzen.”

4. Wie wordt kampioen en waarom ?

“Ik tip toch op Gent. De drie weken rust hebben hen ongetwijfeld deugd gedaan, net als de ervaring in de Champions League. Gent is volgens mij de meest stressbestendige ploeg.”

5. Wie pakt de Europese tickets ?

“Gent en Club Brugge gaan naar de (voorronde) van de Champions League, Anderlecht naar de Europa League. Voor het laatste ticket strijdt Racing Genk met de winnaar van play-off 2 en dat wordt…”

6. Wie wint play-off 2 en waarom ?

“Ik gok op Waasland-Beveren. Hebben enkele sterke spelers met Steeven Langil, Thibault Moulin en Laurent Jans. Spelers die bij WB onder hun niveau spelen.”

7. Wie wordt topschutter ?

“Cyriac groeit weer naar zijn beste vorm toe. Sofiane Hanni kan mij ook bekoren.”

8. Welke speler wordt de revelatie ?

“Nathan Kabasele is een topper bij Racing Genk. Scoort ook regelmatig als centrale verdediger. Frank Acheampong heeft het profiel om straks naar een Europese topclub te gaan.”

9. Welke ploeg zie je daar de mand vallen ?

“Sint-Truiden.”

10. Op welke speeldag valt de beslissing over de titel ?

“De laatste, speeldag 10.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier