‘Tieltenaar’ Samir Ujkani in doel bij eerste interland ooit voor Kosovo

Samir Ujkani in de kleuren van Genoa. © genoacfc.it
Wouter Vander Stricht

Samir Ujkani (28) stond de hele wedstrijd tussen de palen bij de eerste interland ooit van Kosovo in Finland. Met zijn ploegmaats sleepte de keeper die opgroeide in Tielt een punt uit de brand.

Kosovo verschijnt voor het eerst als nationaal team op het internationale voetbaltoneel. En daarbij stond ook een West-Vlaming tussen de lijnen. Samir Ujkani kwam op jonge leeftijd naar België en voetbalde in onze provincie voor VV Tielt, KSV Ingelmunster en SW Harelbeke vooraleer hij in 2006 richting Anderlecht trok.

Maar een jaar later ging het al richting Italië waar Palermo hem een contract van vijf jaar onder de neus schoof. Via uitleenbeurten bij Novara Calcio en Chievo Verona kwam hij bij Genoa CFC terecht. Dat leende hem vorig seizoen uit aan US Latino Calcio, dit jaar speelt hij op uitleenbasis bij Pisa.

Samir Ujkani op stage met Anderlecht, toen nog als jonge snaak.
Samir Ujkani op stage met Anderlecht, toen nog als jonge snaak.© BELGA

Tussen 2008 en 2014 speelde Ujkani 20 interlands voor Albanië. In 2014 koos hij uiteindelijk voor Kosovo. Met zijn nationale team hield hij dus een mooi punt over aan de verplaatsing naar Finland. In WK-poule I zitten naast twee voornoemde ploegen ook nog Turkije, Oekraïne, IJsland en Kroatië.

De familie Ujkani woont nog steeds in het Tieltse, broer Emir (31) speelde in West-Vlaanderen nog voor VV Tielt, KSV Ingelmunster, KV Kortrijk, SW Harelbeke, WS Lauwe en SC Wielsbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier