Thuisploeg Antwerp roept Roeselaarse zegereeks een halt toe

William Owusu nekte zijn ex-ploeg KSV Roeselare. © Foto Belga
Redactie KW

Na een 1-0-nederlaag op een druk bevolkte Bosuil weet KSV Roeselare zowaar sinds 4 september(!) opnieuw wat verliezen is.

Op een door de vrieskou moeilijk te bespelen grasmat nam Bochet op de rechtsachter de plaats in van de geblesseerde Damman. Met halve kansjes langs beide kanten probeerden de beide ploegen er ondanks de harde ondergrond een felbevochten topper van te maken. Antwerp startte fel, maar op voorzet van Kehli was het Ibou die voorbij het kwartier een half been tekort kwam om de voorzet van de Fransman in het mandje te leggen.

Geen doelpunten halfweg

Geruggensteund door dik 12.000 man sloeg het vuur geleidelijk aan in de pan, want pareerde Biebauw eerst nog een poging van Duplus via de paal terug het veld in, dan kwam wit-zwart wat later voor de tweede keer op een handvol minuten goed weg toen ook Dequevy de staander trof. Even bibberen dus, al miste Kehli aan de overkant zijn kopbal en had met een 0-0-ruststand geen van de twee ploegen echt reden tot mopperen.

Ongeziene reeks

Niet toevallig op een lange bal was het ex-KSVR-spits Owusu – net als in de heenwedstrijd op Schiervelde goed voor een Antwerpse goal – die de brilscore van het bord trapte. Wit-zwart wou nog wel, maar had het moeilijk om het leer vast te houden en slaagde er op een scrimmage in de slotminuten na niet meer in om Debaty in verlegenheid te brengen. Een voor de bezoekers eerste verliesbeurt na zestien opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

(SBE)

R. Antwerp FC – KSV Roeselare 1-0.

KSV Roeselare: Biebauw, Bochet (79′ Godwin), Schmisser, Kompany, Kis, Van Acker, Kehli, Lecomte, Van Eenoo (64′ Jakolis), Ibou (86′ Brouwers), Cornet.

Doelpunt: 68′ Owusu 1-0.

Gele kaarten: 62′ Bochet, 78′ Haroun, 83′ Omolo.

Scheidsrechter: Alen.