Thorgan Hazard blijft dan toch bij Zulte Waregem: “Ik werd ziek van de heisa”

Francky Dury en Gouden Schoen Thorgan Hazard: nog tot het einde van het seizoen verenigd. © BELGA
Redactie KW

Kersvers Gouden Schoen Thorgan Hazard doet dan toch het seizoen uit bij Zulte Waregem. Dat heeft de 20-jarige aanvallende middenvelder donderdagmiddag zelf bekend gemaakt op een persconferentie in het Regenboogstadion.

“Ik heb mijn voornemen kenbaar gemaakt om naar Anderlecht de verhuizen, maar de clubs raakten er onderling niet uit. Ik heb begrip voor het standpunt voor de club die me gelanceerd heeft en – toegegeven – door bij Zulte Waregem te blijven heb ik ook wel een beetje mijn hart gevolgd”, klonk het.

Situatie onderschat

Hazard erkende dat de wekenlange druk hem te veel werd. “Ik werd ziek van die heisa. Ik heb alles wat zich rondom mij afspeelde onderschat. Het enige wat ik wil is voetballen. Ik ben enorm opgelucht, maar heb nu nood aan rust. Vandaar dat ik de komende tijd geen interviews meer wens te geven.”

Donderdag weer op training

Zulte Waregem huurt de aanvallende middenvelder voor het tweede seizoen op rij van Premier Leagueclub Chelsea. Anderlecht probeerde hem de voorbije dagen en weken los te weken en zette daarvoor, samen met de makelaar van Hazard, de grote middelen in. Dinsdagavond had de vicekampioen nog een e-mail ontvangen, waarbij gevraagd werd om het contract van de middenvelder te beëindigen. De West-Vlamingen weigerden en Hazard stuurde zijn kat naar de woensdagtraining omdat de hele zaak hem naar eigen zeggen ziek maakte. Donderdagmorgen was hij wel weer present op de Waregemse oefenvelden.

Middenvelder en spits op komst

Trainer Dury reageerde donderdagmiddag bijzonder opgetogen. “Ik heb Thorgan altijd voorgehouden dat iedereen het beste met hem voorheeft en dat meen ik ook, maar alle partijen verschilden van mening. Hadden wij tiende gestaan en was Chelsea niet tevreden geweest van de samenwerking, dan hadden we geen verhaal. Thorgan had gelijk toen hij zei dat we met Junior Malanda en Habib Habibou onlangs weer heel wat kwaliteit verloren, maar we zijn zo goed als rond met een aanvallende middenvelder en een spits die echte versterkingen zullen betekenen.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier