Thomas Meunier: “Ik wil aan de bondscoach tonen dat ik een betrouwbare optie op de rechtsback ben”

© BELGA
Redactie KW

Vrijdag spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion hun tweede WK-kwalificatiematch tegen Bosnië-Herzegovina. Voor ex-Clubspeler Thomas Meunier, die sinds een geslaagd EK een vaste stek veroverd heeft in de Belgische defensie, maakt het niet uit welk tactisch plan bondscoach Roberto Martinez voor de verdediging uitgedokterd heeft.

“Een defensie met drie of vier? Ik heb geen voorkeur”, aldus de 25-jarige Meunier.

Vraag is of bondscoach Roberto Martinez tegen Bosnië zal kiezen voor een ‘vertrouwde’ verdediging met vier, of verder zal werken met de driemansdefensie die in Cyprus de volle buit pakte. “Maar mij is het eender”, geeft Meunier toe. “Met drie of vier vanachter spelen is vooral een tactisch gegeven. In een verdediging met drie is er meer offensieve vrijheid voor de backs, en wij hebben een aanvallende ploeg en een trainer die wil dat de flankverdedigers naar voren trekken. Maar mij maakt het niet uit. We moeten vooral voor honderd procent gemotiveerd zijn en ons volledig inzetten.”

Na enkele sterke prestaties op het EK versierde Meunier een transfer naar topclub Paris Saint-Germain. “Ik heb meer speelminuten verzameld dan dat ik dacht te krijgen”, blikt de ex-Bruggeling terug op zijn eerste maanden in de Franse hoofdstad. “Mijn ambitie is om te slagen bij PSG en aan Martinez tonen dat ik bij de Rode Duivels een betrouwbare optie op de rechtsback ben.”

(BELGA)