Thomas Matton hangt voetbalschoenen aan de haak

© BELGA
Redactie KW

De ex-speler van onder andere Zulte Waregem en KV Kortrijk stopt op 32-jarige leeftijd met voetballen, zo maakte zijn club AA Gent vrijdagmiddag bekend.

“Thomas Matton stopt jammer genoeg met voetballen. We willen hem graag bedanken voor zijn inzet bij KAA Gent de voorbije seizoenen!”, klinkt het in de Twitter-mededeling van de Gentenaars. De blessuregevoelige, maar fijnbesnaarde middenvelder kwam dit seizoen niet verder dan twee invalbeurten. In totaal was hij sinds medio 2015 bij de Buffalo’s goed voor 53 wedstrijden, zeven doelpunten en zeven assists. Matton kreeg zijn jeugdopleiding bij Club Brugge en voetbalde nadien bij OH Leuven (2007-2008), Zulte Waregem (2008-2012) en KV Kortrijk (2012-2015).

“Ik heb mijn beslissing een goede maand geleden genomen. De combinatie voetbal-studies werd te zwaar. Na mijn bachelor Sportwetenschappen volg ik nu ook een master. Nu ik stop, denk ik binnen de drie jaar mijn master te kunnen behalen. Ik heb meneer Louwagie gezegd dat ik om die reden wou stoppen met voetballen”, vertelde Matton. “We zijn dan beginnen praten en hij heeft dan – vanuit mijn studieinteresse – gepolst of ik geen zin had om als trainer bij de jeugd te beginnen. Voor mij een ideaal scenario. Ik heb hier misschien niet zo vaak gespeeld als ik wou, toch heb ik prachtige momenten beleefd, waaronder de Champions League-campagne, met als absolute uitschieter mijn goal tegen Zenit.”