Thomas De Graeve wint vlot in topper: “Op weg om ambities hard te maken”

Thomas De Graeve: "Het is nu of nooit." (Foto LLV)
Redactie KW

RC Bissegem maakte vorige zaterdag korte metten met VK Avelgem. De concurrent werd gewogen en veel te licht bevonden. Een schotvaardig Bissegem maakte met 0-4-cijfers duidelijk dat ze niet voor niets op de eerste plaats prijken. Zaterdag wacht een uitwedstrijd op Dosko Beveren A.

Thomas De Graeve kwam dit seizoen nog niet zo vaak aan de aftrap. Pas de jongste weken lijkt de 24-jarige Kortrijkzaan een vaste stek veroverd te hebben. “Door mijn werk als auditeur boekhouden vertoef ik vaak in het buitenland”, vertelt hij. “Vorig seizoen moest ik zelfs even de grote plas oversteken richting Amerika. Kwam daarbij dat ik een spierletsel opliep net voor de competitie op gang werd gefloten.”

Ondertussen is hij al vier seizoenen aan de slag bij Bissegem. “In mijn eerste seizoen bij Racing konden we ons niet handhaven in tweede provinciale”, weet Thomas. “Die degradatie kwam hard aan. Tenslotte hoort Bissegem thuis in tweede. Als speler is het er ook zoveel aangenamer. Er wordt beter gevoetbald en je krijgt mooiere derby’s voorgeschoteld. De vorige seizoenen kwamen we steevast met steile ambities aan de aftrap: binnen de kortste tijd terugkeren naar tweede provinciale was de doelstelling. Na enkele ontgoochelingen zijn we nu aardig op weg om de ambities eindelijk hard te maken. De spelersgroep bevat alleszins voldoende kwaliteit en ervaring om de stap te zetten. We zijn er uiteraard nog niet, maar het is nu of nooit.”

Bissegem veegde vorig weekend de vloer met achtervolger en concurrent Avelgem. Zaterdag mag het zich op het bescheiden Dosko Beveren A niet laten ringeloren. “Dat zal niet gebeuren”, maakt Thomas een vuist. “Op Lendelede hebben we drie weken geleden ons lesje geleerd. Het zal ons geen tweede keer overkomen.”

Op Avelgem moest kapitein Roel Masschelein wegens drie gele kaarten geschorst aan de kant blijven. (Fonzie)

VK Avelgem 0-4 RC Bissegem

Bissegem: Dewaele, Stragier, Catry, Ovaere, De Graeve, Goemaere, Hanson, Denys, Malfait (69′ Ghyselinck), Vergeynst, Vanderstraeten (86′ Deman).

Doelpunten: 38′ Hanson 0-1, 47′ Vergeynst 0-2, 49′ Vanderstraeten 0-3, 78′ Ghyselinck 0-4.

Zaterdag 16 december om 16.30 uur: Dosko Beveren A RC Bissegem.