The Blue Devils vieren titel in tweede afdeling CRMW

Dolle vreugde bij de The Blue Devils na het behalen van de titel. (Foto EH)
Redactie KW

Voetbalclub The Blue Devils uit Kortemark is kampioen in de tweede afdeling van het CRMW. Overgekomen vanuit een Brugs voetbalverbond was hun eerste betrachting zich te handhaven in deze regionale voetbalcompetitie. “Het werd een moeilijke eindstrijd met een viertal sterke teams”, aldus ploegsecretaris Bjorn Terwe en trainer Mario Debusschere.

Trainer Mario Debusschere (36) probeert al tien jaar zijn kern op peil te houden. Zijn manschappen maakte hij duidelijk geen enkele ploeg te onderschatten. “We kenden het niveau enkel van horen zeggen. Wel hoopten we met ons wervelend voetbal bovenaan de rangschikking mee te draaien. De titel behalen was zeker geen must in dit eerste jaar. Enkel ons goed amuseren en regelmatig punten pakken, was de boodschap”, aldus Mario Debusschere.

Aansluiting

De competitie begon in mineur, want er moesten veel nieuwe spelers ingepast worden. We voelden de aansluiting met de top steeds verder wegzakken. “We kwamen negen punten achter. Maar tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop liet een ongenaakbare leider FC Beitem punten liggen en dat bezorgde ons opnieuw hoop“, aldus ploegsecretaris Bjorn Terwe.

“Bij begin van de competitie moesten veel nieuwe spelers ingepast worden”

“Na de winterstop kwam er een aaneenschakeling van overwinningen en de hoop op een kampioenenviering bezorgde de spelers een boost”, gaat trainer Mario verder. “De ploeg kon op een paar individuele talenten rekenen met vooral doelman Jordy Ramon in de hoofdrol. Hij kreeg daarbij de hulp van de verdediging met kapitein Laurens Volkaert en Jens Verhelst als sluitstuk. Birger Beernaert werkte als stofzuiger en was daarnaast ook nog kopbalsterk. Jens Ramon kon overal ingezet worden. Stein Decleire kreeg door zijn loopvermogen de bijnaam ‘t brommerke. Om het knappe voelbalspel af te ronden, kwamen de doelpuntmakers Jens Lannoo en Jens Ramon afwisselend in beeld. Het werd alsnog een moeilijke eindstrijd met een viertal sterke teams en vooral het jong voetbalgeweld van FC Beitem als grootste tegenstander.”

Supporters

“Eindelijk werden we beloond voor ons doorzettingsvermogen. Een volle bus supporters kwam ons aanmoedigen om bij winst de titel dan toch binnen te halen. Vuurwerk en rookbommen waren niet veraf”, aldus een trotse ploegsecretaris.

Trainer Mario Debusschere wou ook graag Luc Degheldere en Christophe Declerck in de hulde betrekken. “Verder ook mijn moeder Rosita Verhaeghe, die er altijd voor zorgt, dat de kleren van The Blue Devils op tijd gewassen zijn. Ook Bjorn Terwe zeker niet vergeten. Die staat altijd klaar om feestjes te organiseren, dit samen met mijn vrouw Steffie Werkbrouck. Op zaterdag 14 april serveren we warme beenham ten voordele van The Blue Devils.”

(FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier