Tessa Wullaert wil trofeeënkast vullen en gaat volgend jaar in de Premier League voetballen

Tessa Wullaert in actie in Italië. Uit twee interlands puurden de Red Flames slechts één punt. "Uiteraard moeten we dit even laten bezinken." (Foto Belga) © BELGA
Wouter Vander Stricht

Op de terugweg van de interland in Italië kregen we Red Flame Tessa Wullaert even aan de lijn. “Eén punt uit twee interlands, we hadden eigenlijk op zes op zes gerekend.” Maar tijd om stil te staan heeft Tessa niet. Ze is nog actief in drie competities, waarbij ze met haar Duitse team VFl Wolfsburg nog telkens in aanmerking komt voor de hoofdvogel: beker, titel en de Champions League…

De Red Flames speelden thuis tegen Portugal na een gekke slotfase 1-1 gelijk, bij groepsleider Italië gingen de Belgische meisjes dinsdagavond onderuit. De WK-kansen krijgen zo een serieuse knauw. “We wilden een zes op zes pakken, maar nu kunnen we ons enkel richten op de tweede plaats in onze poule.”

Uit de zeven groepen mogen de vier beste tweedes in barragematchen nog om de resterende WK-tickets strijden. “We hebben nog drie poulematchen te gaan, we moeten die winnen om nog kans te maken. Maar nu bekomen we eerst nog eerst even van deze mokerslag.”

Tessa Wullaert kreeg zopas van de club haar schema doorgestuurd, de komende dagen zal er van rust niet veel spraken zijn. “Zondag spelen we de halve finale in de DFB Pokal (Duitse beker), de vorige twee seizoenen won ik die al met de club. Ook in de Champions League staan we in de halve finale. Zondag 22 april spelen we op Chelsea, de week erop volgt de terugwedstrijd thuis.”

“Mijn toekomst ligt in de Premier League, maar ik teken pas na het seizoen”

De andere halve finale gaat tussen Manchester City en titelverdediger Lyon. “We zijn zeker niet kansloos, we willen maar al te graag die Champions League binnenhalen.” Tussendoor wordt er midweeks voor de competitie gespeeld en ook daar staat Wolfsburg op kop. Tessa zou nog graag haar palmares met enkele trofeeën aandikken vooraleer ze na drie jaar de Duitse competitie achter zich laat en voor een volgend avontuur kiest.

Vorige zomer verklaarde ze in deze krant nog dat ze een duidelijk carrièreplan had. “Na Wolfsburg de Premier League, vervolgens naar Barcelona om dan haar carrière af te sluiten in China. “En daar is nog niks aan veranderd”, lacht ze. “De Premier League is de beste nationale competitie. Ik trek zeker naar daar, de ploeg van bestemming maak ik pas na het seizoen bekend. Nu is het veel te druk om daarmee bezig te zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier