Tessa Wullaert uitblinker en Heleen Jaques jubilaris bij Red Flames die Estland met 0-6 oppuzzelen

Heleen Jaques (tweede van links) werd voor de wedstrijd gehuldigd voor haar 50ste interland. © Facebook Red Flames
Redactie KW

In hun vijfde kwalificatiewedstrijd om deelname aan het EK vrouwenvoetbal 2017 hebben de Red Flames dinsdag in Leuven vlot met 6-0 gewonnen van Estland, 80e op de wereldranglijst. België, 28e op de wereldranglijst, gaat aan de leiding in groep 7, Estland is de rode lantaarn. Tessa Wullaert was goed voor twee goals en eveneel assist, Heleen Jaques werd gehuldigd voor haar 50ste interland.

Bij de rust hadden de meisjes van bondscoach Ives Serneels een 3-0 voorsprong op het bord gezet, na de pauze werden er nog eens drie goals in het mandje gelegd.. Maud Coutureels (11′), Tinne De Caigny (21′ en 50′), Tessa Wullaert (30′ en 63′) en Tine Schryvers (66′) scoorden.

Tessa Wullaert – uit Sint-Baafs-Vijve die voor Wolfsburg uitkomt – was dus andermaal de uitblinkster. Heleen Jaques uit Torhout werd voor de wedstrijd gehuldigd voor haar 50ste cap, Jan Coryn uit Waregem moest het laatste half uur volmaken.

België blijft aan de leiding

In de stand gaat België met 11 punten aan de leiding. Engeland volgt op één punt, maar speelde ook een wedstrijd minder. Dan volgen Servië (7), Bosnië (6) en Estland (0). Voor hun volgende wedstrijd trekken de Flames op 3 juni naar Estland. De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes plaatsen zich voor de eindronde in Nederland. De overige twee nummers twee strijden in een dubbel barrageduel voor het laatste EK-ticket.

België speelde tegen Estland met Justien Odeurs, Laura Deloose, Aline Zeler (cap.), Heleen Jaques, Maud Coutereels, Tinne De Caigny, Julie Biesmans, Lenie Onzia (64′ Jana Coryn), Davina Philtjens, Janice Cayman (46′ Tine Schryvers) en Tessa Wullaert (81′. Sara Yuceil).

(Belga/WVS)

Tessa Wullaert blijft hét speerpunt van de Red Flames.
Tessa Wullaert blijft hét speerpunt van de Red Flames.© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier