Tessa Wullaert tevreden met EK-loting: “Geen onmogelijke kaart”

© BELGA
Redactie KW

De Red Flames, de nationale damesvoetbalploeg, is voor het EK in 2017 ingedeeld in groep A met gastland Nederland, Noorwegen en Denemarken.

“We mogen blij zijn met de loting, maar zeker niet op de zaken vooruitlopen”, stelt Tessa Wullaert. “We mogen hen niet onderschatten. Het zijn nog altijd landen die hoger aangeschreven staan dan ons. Het is geen onmogelijke kaart. Ik ben dus zeker tevreden met de loting. Het zullen mooie wedstrijden worden. Zeker tegen Nederland (de derde poulematch, red.) zal het voor een vol huis zijn. Dat is altijd leuk meegenomen voor de sfeer en de beleving.”

Oefenwedstrijden winnen aan belang

Leuk detail: op donderdag 24 november oefent de nationale ploeg in Leuven tegen Nederland en vier dagen later in Tubeke tegen Denemarken, twee tegenstanders in groep A. “De oefenwedstrijden zijn nu van iets meer belang. Zaten beide ploegen niet in onze poule, dan nog willen we elke oefenmatch winnen en met volle concentratie en vertrouwen aangaan. Nu kunnen we aftoetsen waar hun sterktes en zwaktes liggen om zo nog beter voorbereid te zijn op het EK. Ik kijk uit naar die wedstrijden. Het zijn twee voetballende ploegen en ik denk dat we zeker kans maken om punten te halen tegen die ploegen.”

“Ik denk niet, als we winnen in de oefenwedstrijden tegen Nederland of Denemarken, dat we daar conclusies uit kunnen trekken naar het EK toe. Als we goede resultaten halen in de oefenwedstrijden kunnen we inschatten waar we staan. Maar het zijn oefenwedstrijden en misschien probeert de trainer iets uit. Het is alleszins super dat we net die twee ploegen in de groep hebben en hen treffen in die vriendschappelijke wedstrijden. Ik kijk er naar uit en hoop dat er opnieuw wat volk op af komt“, besluit de aanvalster, die voor aanvang van de loting in het voorstellingsfilmpje van het EK te zien was.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier