Tessa Wullaert scoort twee keer in ruime EK-zege van Red Flames

Tessa Wullaert scoorde in Bosnië-Herzegovina 2 keer en gaf de assist voor het openingsdoelpunt. (Foto Bart) © VDB
Christof Decraene

De nationale damesploeg won gisteren zijn tweede EK-kwalificatiematch tegen Bosnië-Herzegovina met 0-5.

Aan de rust stond het echter nog maar 0-1, een doelpunt van Julie Biesmans. Diezelfde Biesmans verdubbelde halverwege de tweede helft de voorsprong en dat gaf de Belgische dames vleugels. Tessa Wullaert, die sinds dit seizoen bij het Duitse Wolfsburg hoge ogen gooit, scoorde twee keer en de ingevallen Demoustier zette de forfaitscore op het bord.

Naast Tessa Wullaert zaten nog vijf West-Vlaamse meisjes in de selectie: Nicky Van den Abbeele speelde net als Wullaert de hele match, Silke Demeyere viel enkele minuten voor affluiten in en Heleen Jacques, Jana Coryn en Diede Lemey kwamen niet in actie.

In september hadden de Red Flames ook al hun eerste poulematch tegen datzelfde Bosnië-Herzegovina met ruime 6-0-cijfers gewonnen. De volgende interland is op 30 november thuis tegen Servië. (CDW)