Tessa Wullaert pakt met Wolfsburg de Duitse beker

27/05/17 om 20:28 - Bijgewerkt om 20:27

Het vrouwenteam van Wolfsburg heeft zaterdag de DFB-Pokal veroverd. De ploeg van Red Flame Tessa Wullaert klopte in de finale in Keulen SC Sand met 2-1. Het is voor Wolfsburg al de derde bekertriomf op rij en ze pakken ook de dubbel dit seizoen.

Tessa Wullaert pakt met Wolfsburg de Duitse beker

Tessa Wullaert in duel met Jovana Damnjanovic. © David Catry

Mosegaard-Harder (66. en 75.) zorgde in de tweede helft voor een dubbele voorsprong voor Wolfsburg. Na de aansluitingstreffer van Damnjanovic (78.) volgde nog een spannend slot, maar de Wolfsburg-vrouwen hielden stand. Wullaert werd in het slot van de partij naar de kant gehaald. De 24-jarige West-Vlaamse pakt dit seizoen met Wolfsburg dus de dubbel, nadat De Wolven zich eerder deze maand tot Duits kampioen kroonden.

Wullaert maakte in 2015 de overstap van Standard Luik naar Wolfsburg. In Duitsland won de Belgische Gouden Schoen vorig jaar ook al de Deutsche Pokal. Komende zomer trekt de aanvalster normaliter met de Red Flames naar het EK in Nederland.

(Belga - foto David Catry)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!