Tessa Wullaert pakt Duitse beker met Wolfsburg

Het vrouwenteam van VfL Wolfsburg heeft zaterdag in Keulen de Duitse voetbalbeker veroverd. In de finale tegen SC Sand wonnen de Wolven met 1-2. Tessa Wullaert mocht na 82 minuten invallen.

Heldin van de middag werd Hongaarse aanvalster Zsanett Jakabfi. Zij scoorde beide doelpunten (7. en 80.) voor Wolfsburg en wiste zo de gelijkmaker van de Servische Jovana Damnjanovic (27.) van SC Sand uit. Red Flame Tessa Wullaert kwam na 82 minuten ‘vrouw van de match’ Jakabfi vervangen.

De vrouwen van Wolfsburg zijn aan een topseizoen bezig. Na winst in de halve finales tegen Frankfurt spelen Wullaert en co. donderdag immers nog de finale van de Champions League tegen het Franse Lyon. In de competitie kroonde Wolfsburg zich tot vicekampioen na het ongenaakbare Bayern München.