Tessa Wullaert met Wolfsburg naar kwartfinales Champions League

Wolfsburg versloeg het Zweedse Eskilstuna United met 3-0 en had vorige week de heenwedstrijd al met 1-5 gewonnen.

Tessa Wullaert startte net als in de heenwedstrijd in de basis. De 23-jarige middenveldster maakte de 90 minuten vol en leverde in de 62e minuut de assist voor de 2-0. De Hongaarse Zsanett Jakabfi, in de heenwedstrijd al goed voor vier doelpunten, was afwerkster van dienst. Vijf minuten voor tijd legde de Zwitserse Bernauer op assist van Jakabfi de eindstand vast. Bernauers landgenote Lara Dickenman had in de 38e minuut de 1-0 ruststand op het bord gezet.

De loting voor de kwartfinales (22-23 en 29-30 maart) wordt vrijdag 25 november uitgevoerd.

Wolfsburg won de Champions League in 2013 en 2014 en moest de trofee dit jaar pas na een strafschoppenreeks aan het Franse Lyon laten. Wullaert speelt sinds de zomer van 2015 voor de club.