Tessa Wullaert: "Jammer dat we er zo moeten uitgaan"

25/07/17 om 07:20 - Bijgewerkt om 07:19

Tessa Wullaert scoorde maandagavond tegen Nederland haar eerste doelpunt ooit op een EK, maar die treffer leverde de Red Flames niets op. De Belgische voetbalvrouwen verloren met 1-2 van Nederland en zijn zo uitgeschakeld.

Tessa Wullaert: "Jammer dat we er zo moeten uitgaan"

© BELGA

"Jammer dat we er op deze manier moeten uitgaan", vertelde Wullaert na de wedstrijd in het Koning Willem II-stadion in Tilburg. "We hebben het Nederland knap lastig gemaakt. Onze mentaliteit zat weer goed, we hebben alles gegeven. Ik ben dan ook heel ontgoocheld dat ons tornooi voorbij is."

Leergeld betaald

Na de valse start tegen Denemarken legden de Red Flames tegen Noorwegen goed voetbal op de mat en werd er tegen het sterkere Nederland veel strijdlust getoond. Met een beter resultaat in de openingswedstrijd had het EK er voor de Flames anders kunnen uitzien. "In die eerste wedstrijd hebben we leergeld betaald. Pas nadien durfden we vooruit te spelen en te voetballen en dat moeten we meenemen naar de toekomst. Ik denk dat we op dat vlak nu wel vertrokken zijn", aldus Wullaert, die wel wat geluk had bij haar treffer. "Het was eigenlijk een voorzet en de bal viel gewoon in doel."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!