Tessa Wullaert en de Red Flames dagen de G-speelsters van FC Gullegem uit

08/06/17 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:11

De nationale damesvoetbalploeg stuurde via Tessa Wullaert een Play Unified-uitdaging uit naar FC Gullegem.

Tessa Wullaert en de Red Flames dagen de G-speelsters van FC Gullegem uit

Tessa Wullaert is de ambassadrice van de Special Olympics. © BELGA

Eind augustus daagden zes Special Olympics-atleten met een verstandelijke beperking de topsportwereld uit voor een Play Unified-uitdaging. Deze wedstrijden voor atleten met en zonder verstandelijke beperking die samen in hetzelfde team sporten, werden een groot succes. Vandaag daagt de nieuwe Special Olympics-ambassadrice Tessa Wullaert de speelsters van FC Gullegem uit voor een voetbalmatch samen met haar collega's van de Belgian Red Flames. Deze match wordt gespeeld op zondag 11 juni om 18.15 uur in het oefencomplex in Tubize.

Voorbeeld volgen

Tessa Wullaert wil tonen dat ze een fiere ambassadrice is en daagde zelf de G-voetbalsters van FC Gullegem uit. "Toen Tessa ons vroeg om mee te doen aan de Play Unified-uitdaging heb ik geen seconde getwijfeld", vertelt bondscoach Ives Serneels. "Voor de Belgian Red Flames is sociale inclusie en iedereen aan het sporten krijgen van heel groot belang. We hopen dat andere voetbalclubs ons voorbeeld zullen volgen en voetbalsters met een beperking welkom heten." De G-voetbalsters van FC Gullegem en de Belgian Red Flames nemen het tegen elkaar op tijdens een match van 30 minuten in een wedstrijd zeven tegen zeven.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info