Tessa Wullaert en Belgian Red Flames maken brandhout van Bosnië

De Belgische nationale voetbalvrouwen, met daarbij ook Tessa Wullaert, zijn uitstekend begonnen aan hun voorronde voor het EK van 2017 in Nederland.

De Belgian Red Flames haalden het in hun eerste kwalificatiewedstrijd in groep zeven – op het veld van Oud-Heverlee Leuven – met sprekende 6-0 cijfers van Bosnië-Herzegovina. Bij rust stond het al 5-0.

De Red Flames, met hun 28e plaats op de FIFA-ranking veel hoger geklasseerd dan de Bosnische vrouwen (71e), namen een droomstart en klommen snel op voorsprong. Al in de zevende minuut verdween een hoekschop van Wullaert via Dijakovic tegen de Bosnische netten: owngoal en 1-0 voor België. De thuisploeg ging door op zijn elan en na twintig minuten stond de dubbele voorsprong op het bord. Ditmaal was het Cécile De Gernier die scoorde.

Straks opnieuw tegen Bosnië

Voor rust kregen de toeschouwers aan Den Dreef nog drie Belgische doelpunten te zien. In minuut 33 kopte kapitein Aline Zeler de 3-0 in doel, twee minuten later knalde Janice Cayman de 4-0 binnen en nog eens zes minuten later zette Zeler vanop de stip de 5-0 forfaitcijfers op de tabellen. Na de pauze viel er nog één doelpunt. In de 72e minuut trapte Maud Coutereels een strafschop in doel, goed voor een 6-0 eindstand.

De selectie van coach Ives Serneels speelt zijn tweede EK-kwalificatieduel in groep 7 op 27 oktober, tegenstander wordt dan opnieuw Bosnië (in Zenica). Later spelen de Belgen ook nog tegen Servië, Engeland en Estland. De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes mogen rechtstreeks naar het EK in Nederland, dat in juli en augustus 2017 gespeeld wordt. De overige twee nummers twee strijden in een dubbel barrageduel voor het laatste EK-ticket.