Tessa Wullaert de verwachte laureate van de eerste Sparkle

Tessa Wullaert met een andere grootheid uit het Belgische voetbal : Jean-Marie Pfaff. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De Gouden Schoen van het damesvoetbal, zo kan je het het best omschrijven. Tessa Wullaert (21) uit Sint-Baafs-Vijve werd zopas verkozen tot beste voetbalster van België. De speelster die met Standard zopas de de landstitel en het BeneLeague kampioenschap pakte, verhuist straks naar Wolfsburg.

Tessa Wullaert was torenhoog favoriete voor de eerste Sparkle, de trofee voor de beste voetbalster uit ons land. Die werd vrijdagavond 29 mei in het Oostendse stadhuis uitgereikt. Met groot overwicht haalde de spits uit Sint-Baafs-Vijve het van Laura Gorniak (Bergen) en Anneleen Segers (E. Aalst).

Een mooie bekroning voor Wullaert vlak voor ze ons land verlaat. De BeneLeague houdt op te bestaan, maar de aanvalster tekende zopas voor VFL Wolfsburg, de club van Kevin De Bruyne. Wolfsburg is top in de wereld van het damesvoetbal, want won in de jongste drie seizoenen twee keer de Champions League. Bij Wolfsburg stopt spits Martina Müller. Bayern Munchen, dat met één punt voorsprong op Wolfsburg, dit jaar de titel pakte toonde interesse. Net als Frankfurt (derde) en de Engelse topteams Man City en Arsenal. Maar Tessa kiest voor de Wölfe-familie.

Ook Diede Lemey (Anderlecht) was genomineerd. De pas 18-jarige doelvrouw uit Aarsele moest echter de duimen leggen voor Nicky Evrard, de keeper van AA Gent Ladies.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier